Verslagen speeldag 4: Borgerhout verliest

Rita De Meyer

Koninksem – Antwerpen 3-10 (2-3)
Een verrassing leek in de maak toen Koninksem na het eerste kwart van de wedstrijd plots uit geen kansen met 2-0 leidde. De bezoekende spelers schrokken wakker van de zware uithaal van coach Delafontaine en gingen aandachtiger spelen. Op het kwartier kantelde de match. Toen vielen binnen de twee minuten drie bezoekende doelpunten.
Meteen na rusten moest Koninksem met een man minder verder toen Detré zijn tweede geel pakte bij een te opvallende wedstrijdleiding. De concentratie bij het eng spelersbestand ebde weg en Forcom liep met de vingers in de neus naar de dubbele cijfers. Die hadden ook voor de lokalen hoger kunnen uitvallen maar goalie Van den Brande weerde in de slotfase de tienmeters van Hoste, Ayaou en Okonge-Ilunga.
 Doelpunten: 7’ Detré 1-0, 10’ Hoste 2-0, 14’ Zico 2-1, 15’ Emilio 2-2, 17’ Bali 2-3, 24’ Verschueren 2-4, 29’ Emilio 2-5, 32’ 10m., 33’ en 35’ Bachar 2-6, 2-7 en 2-8, 35’ Pilou Men 3-8, 38’ Bali 3-9 en 40’ Emilio 3-10.

Edingen – Lommel 4-6 (1-4)
 Arenberg startte het beste maar doelman Vandecaetsbeek liet zich door de afstandsschoten niet van de wijs brengen. Concentratieverlies brak de thuisploeg zuur op. Uit het niets werd het 0-2 en na de 1-2 kort voor rusten 1-4. De wedstrijd leek gespeeld.
Zo begreep het de nieuweling niet. Het proeven van de eerste zege vorige week smeekte naar meer. Men zette een tandje bij en kwam opnieuw in de wedstrijd (2-4 en zelfs 3-4). Lommel kreeg het moeilijk maar liep toch opnieuw uit (3-6). In een hels slotoffensief mikte Macuso bij 4-6 nog een tienmeter tegen de staak.
 Doelpunten: 14” Papanicolaou 0-1, 13’ Dewit 0-2, 13’ Bwatshite 1-2, 19’ Vandervee 1-3 en 1-4,  22’ o.g. Merlino 2-4, 23’ Bwatshite 3-4, 31’ Papanicolaou 3-5, 33’ Merlino 3-6 en 37’ El Hafid 4-6.

Aartselaar – Hasselt 3-5 (0-2)
De thuisploeg toonde zoveel respect dat Hasselt in het tweede deel van de partij naar een 0-2 voorsprong stevende. Kort na rusten werd het 0-3. Wie anders dan showbeest “Vaantje” scoorde meesterlijk de 0-1 en bediende zijn maats El Haoual en Makhoukhi voor de 0-2 en 0-3. RSDA reageerde succesvol maar Hasselt sloeg opnieuw toe en stak de drie punten op zak.
 Doelpunten: 11’ Vanenburg 0-1, 19’ S. El Haoual 0-2, 23’ Makhoukhi 0-3, 28’ Pouwels 1-3, 29’ S. El Haoual 1-4, 32’ Vercauteren 2-4, 33’ Makhoukhi 2-5 en 35’ Vercauteren 3-5.

Houthalen-Genk – Morlanwelz 2-5 (2-1)
In een heel boeiende eerste helft liep Houthalen tot 2-0 van de tegenstrever weg. Tot seconden voor rusten – op het psychologisch juiste moment, zoals dat noemt – de bezoekers de aansluiting afdwongen. “Gouden schoen” Bettinho tekende daarvoor. Hij bracht zijn ploeg kort na rusten langszij. De bezoekers toonden zich op hun paasbest en wonnen verdiend.
 Doelpunten: 11’ Dessart 1-0, 15’ Fermont 2-0, 19’ en 22’ Bettinho 2-1 en 2-2, 27’ en 28’ Wilson 2-3 en 2-4, 36’ De Vasconselos 2-5.

Borgerhout – Châtelet 2-3 (1-1)
De partij begon voor Borgerhout met een koude douche toen een knal van Vanderlei via de borst van een onthutste Sababti in doel belandde (0-1). De thuisploeg reageerde maar raakte pas ver in de eerste helft langszij na een mooie actie van Kazanza nog mooier afgerond door Fattah. Die kentering had kennelijk teveel kracht gekost want het efficiënt acterend Châtelet nam de voortouw. De aansluittreffer van doelman Talhaoui viel te laat.
 Doelpunten: 1’ o.g. Sababti 0-1, 13’ F. Aharchi 1-1, 23’ Vanderlei 1-2, 34’ Chaibai 1-3, 39’ Talhaoui 2-3.

Charleroi – Gilly 8-1 (5-1)
Een flater van doelman More op een terugspeelbal van Medina betekende dat de ex-Action-speler zijn nieuwe ploeg op achterstand plaatste. Action (nog steeds zonder de geschorste Almeida) ging door en wees het goedspelend Seraing kordaat terug. Met veel brio liep het verder van ONU weg. De tweede helft was er gewoon te veel aan.
 Doelpunten: 3’ o.g. Medina 1-0, 6’ Davi 2-0, 7’ Rosa Lima 3-0, 9’ El Ghoulbzouri 3-1, 13’ Chico 4-1, 16’ Julio 5-1, 24’ Chico 6-1, 25’ en 36’ Davi 7-1 en 10m. 8-1.

Brussels – Frameries 2-1 (1-0)
In een gesloten wedstrijd scoorde Brussels uit zo goed als de enige actie met diepgang de 1-0. De Junkies maakten ook na de pauze het spel en kwamen terecht langszij. De kansen bleven evenwel een zeldzaamheid. Eén werd door de Brusselse kapitein Aranha benut. In de slotminuut trof Boumediane nog de paal.
 Doelpunten: 13’ Giu 1-0, 31 El Bassahi 1-1 en 36’ Aranha 2-1.

Verslagen: Donders Jos