Lot van Van Acker in handen van spelers

Kevin Pieters
| 0 reacties
Lot van Van Acker in handen van spelers
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Dit weekend speelt de Great Old op eigen veld tegen Ronse.  Hoewel de competitie een hoopvolle start kende met gelijke spelen tegen Bergen en Geel en winst tegen Oostende, kreeg Antwerp klappen in de wedstrijden tegen Hamme en Deinze. Dries Jacquemyn licht toe.

Na de recente nul op zes zijn er maar weinig lachende gezichten op de Bosuil. De volgende twee thuismatchen moeten een zes op zes opleveren of het is crisis op de Bosuil.   Na Ronse ontvangt RAFC ook Tubize.  Uit het verleden blijkt net dat de roodwitten moeilijkheden hebben tegen deze ‘mindere’ ploegen. "Ik denk dat iedereen beseft dat ons krediet bijna opgebruikt is', zegt Dries Jacquemyn.

In het begin van de week heerste er een bedrukte stemming op training bij RAFC.  Jacquemyn: "Die stemming is stilaan aan het omslaan naar verbetenheid, maar dat is positief.  We moeten veel scherper voor de dag komen. We hebben misschien iets meer inhoud dan de doorsnee tweedeklasser, maar het verschil in talent is niet zo groot dat wij op halve kracht kunnen spelen."

"Tegen Antwerp kan elke ploeg blijkbaar ook iets meer. We hebben onze naam een beetje tegen. Iedereen wint liever tegen ons dan tegen pakweg Deinze of Leuven.', stelt de verdediger van RAFC. 

Bij verlies in de volgende wedstrijden zou kop van jut trainer Van Acker kunnen worden. Een mogelijks ontslag komt dan wel erg dichtbij.  De Antwerp-spelers weten ook dat in de wedstrijd tegen Ronse het lot van Van Acker in hun handen ligt.  Vanavond spelen ze voor zijn kop.  Ă˘â‚¬Ĺ“Hij verdient onze steun, want hij doet veel voor deze groep”, aldus een geprikkelde Jacquemyn.  Het is ook net die Van Acker die mee aan het roer stond van de veranderingen in het begin van het seizoen.  

Zowel in Deinze als Hamme was de achterban van Antwerp weer nadrukkelijk aanwezig, maar werden ze opnieuw teleurgesteld.  De druk van de achterban is enorm groot en het trouwe publiek blijft de ploeg aanmoedigen, ook in de mindere dagen.  Maar het krediet dat ze aan bepaalde spelers geven geraakt stilletjes aan opgebruikt.  "Dat is iets dat je kan missen als kiespijn", vindt Jacquemyn.

"Er moet harder gewerkt worden. En sommigen zouden beter ook eens wat meer luisteren naar wat de trainer vraagt. We slikten al drie rode kaarten. De trainer hamert er op dat we kalm moeten blijven", antwoordt Dries op de vraag wat er moet gebeuren om verlies te vermijden.  "Maar in Deinze gaf Fedorow iemand een kopstoot en in Hamme ging Dong alweer natrappen. In feite hadden we dus al vijf rode kaarten moeten hebben. In voetbal wint vaak de slimste ploeg. Wij zijn al een paar keer zeer dom geweest.'
 
Vanavond zal iedereen er voor 150% voor moeten gaan om de drie punten thuis te houden om zo een crisis te vermijden.  Maar de weg is nog lang.  De vraag blijft ook of RAFC een derde seizoen tweede klasse zou overleven?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties