Score valt te hoog uit

Rita De Meyer

NEDERLAND – BELGIË            4-1 (ruststand 1-0)

Voor 800 kijkers versloeg Oranje zaterdagavond in het Topsportcentrum in Rotterdag de mini-Duivels met 4-1. Nederland opende na zeven minuten de score toen Idlaasri de Belgische doelman Cragnaz in de korte hoek verraste. De Belgen speelden best mee maar lukten geen doelpunt.

Drie minuten voor de rust kreeg het afscheidnemend Nederlands trio Grünholz-Tjaden-Frankfort een symbolische rode kaart en werden zij als internationalen uitgewuifd.

Ook na de pauze bleef het spel genietbaar om volgen. Hij bleef echter gesloten. Pas drie minuten voor tijd profiteerde Makhoukhi van een onnauwkeurigheid in de Belgische verdediging om de cijfers te verdubbelen. Met Chaibai als vliegende doelman trachtten onze landsgenoten nog het getij te keren. Nederland maakte er evenwel gebruik van om counterend nog tweemaal te scoren. Pas kort voor het eindsignaal lukte Sammy El Haoual de tegentreffer. De cijfers zijn daardoor wat ze zijn maar alleszins niet in verhouding tot de prestatie.

Opvallend is wel dat de 5 doelpunten van Belgische makelij waren. Zowel Idlaasri als Hulsthorst spelen immers in de Belgische hoofdklasse bij FP Houthalen/Genk terwijl Makhoukhi (twee doelpunten) ploeggenoot is van Sammy El Haoual bij Futsal Hasselt.

Doelpunten: 7’ Idlaasri 1-0; 38’ Makhoukhi 2-0, 39’ Hulshorst 3-0, 39’ Makhoukhi 4-0 en 40’ S. El Haoual 4-1.

Verslag:Jos Donders (Futsal KBVB)