Aragones: "Spanje gaat naar het WK"

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Aragones: "Spanje gaat naar het WK"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spaans bondscoach Luis Aragones onderstreepte maandag in de Spaanse pers nog eens zijn vertrouwen in een goede afloop voor zijn ploeg wat betreft de WK-kwalificatie: "Wij gaan naar Duitsland. Meer zelfs: wij gaan daar een sterk WK spelen." Boude woorden van de bondstrainer, die opstapt als zijn ploeg het WK niet haalt.

"Ik geloof dat als we deze twee laatste wedstrijden (tegen België en San Marino, nvdr) winnen, we dan ook groepswinnaar worden". Een schijnbaar zelfzekere Aragones rekent dus op een misstap van de Serviërs. De bondscoach weet dat hij in het oog van de storm terechtkomt als er in Brussel verloren wordt, maar blijft daar - uiterlijk althans - erg rustig onder: "Voetbal zal me zelden stress bezorgen. Ik probeer steeds positief te denken en van iedereen te leren. Als we het WK niet halen? Dan stap ik op, want dan heb ik onze doelstelling niet bereikt."

Aragones liet eerder al blijken dat hij er rotsvast in gelooft dat Spanje nog steeds groepswinnaar kan worden. Uitspraken waaruit af te leiden valt dat de Spanjaarden voor de volle drie punten willen gaan in België. Tenzij de zilverharige trainer - alweer - een psychologisch spelletje probeert te spelen, uiteraard. Aragones liet zoch ook nog uit over Fernando Torres, de jonge spits van Atletico Madrid die zichtbaar zijn ongenoegen uitte toen hij tegen Servië naar de kant werd gehaald: "Fernando is er steeds bij, en nagenoeg altijd titularis. Maar hij is nog steeds geen sleutelspeler in de nationale ploeg."

Bij de Spanjaarden vielen voorlopig geen blessures te noteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties