Analyse Verrassingen bij de vleet

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Verrassingen bij de vleet
Foto: © SC

De 6de speeldag werd gekenmerkt door een pak verrassingen. Het kan alleen maar het competitieverloop spannend maken als toppers,  subtoppers en ook middenmoters onverwacht op hun donder krijgen.
 
Wentelend in die vergaarbak van verrassingen halen we de nederlaag eruit van landskampioen en actuele leider Rapide Wezemaal bij Stand. Luik. Aanvankelijk kon een mak Wezemaal niet optornen tegen een snedige Waalse thuisploeg ook al moest internationale Aline Zeler geblesseerd vervangen worden. Na het enige thuisdoelpunt moest later Inge Heiremans de verdubbeling van de lijn vegen. Wezemaal ging agressiever reageren hoewel Femke Maes noch Karen Meeus de Luikse doublure-doelvrouw Marjory Guiset konden verschalken.
 
Na de hervatting tapten de landskampioenen uit een ander vaatje. Het ontbreken aan scherpte bleef hen nochtans parten spelen. Luik bleef stug verdedigen en kende vaker dat tikje geluk nodig om een wedstrijd te winnen. Desondanks knalde Sylvianne Mignolet de Waalse verdubbeling op de dwarslat. Alles bleef zoals het was en zat net als vorig seizoen,Wezemaal bij Stand. Luik, in zak en as.
 
Dat Oud-Heverlee Leuven het onderspits zou delven tegen Vlimmeren Sp. zullen velen niet hebben gedacht. Mede ook omdat Vlimmeren de laatste weken, wegens blessures, iets minder uit de verf kwam. Dat was nu niet het geval want de bezoeksters bezorgden OHL  de eerste thuisnederlaag sinds het voorjaar 2004.
 
Blijkbaar sneed de Vlimmerense blitzstart de thuisploeg de adem af wegens een pril openingsdoelpunt na amper drie minuten. Maar hoewel OHL meestal balbezit opeiste kon de perfecte bezoekende organisatie niet ontwricht worden. Meer zelfs want na ruim een halfuur zorgde de ongrijpbare Stephanie Cooymans voor de verdubbeling. Een koud stortbad voor  OHL dat na rust ruim 20 minuten de wet dikteerde maar nauwelijks de Vlimmerense organisatie van de kook bracht. Vooral aanvoerster-doelvrouw Romy Van Troy profileerde zich tot onwrikbaar sluitstuk in dit concept.
 
Ook het duel tussen Lentezon Beerse en neofiet WS Woluwe zat in het pakket ,,verrassingen’’. Dat  Lentezon niet goed bezig is, is een feit, dat ze echter alweer de duimen moesten leggen roept vraagtekens op. Vooral omdat de thuisploeg, na het vroege bezoekende openingsdoelpunt via Florence De Jaegher op aangeven van Sara Yuciel, er maar niet in slaagde het tij te keren. Vooral in de eerste helft domineerde Woluwe maar dank zij het knappe keeperswerk van de Beerse-doelvrouw bleef voorlopig alles zoals het was.
 
Na de hervatting trachtte de thuisploeg tevergeef onder impuls van de gevaarlijke Sarah Glazemaekers die minieme achterstand goed te maken. Het wordt meer dan tijd dat Beerse zich herpakt want de gevaarszone ligt nu dichtbij.
 
Ook Dames Zultse VV verraste wellicht zichzelf en in grotere mate tegenstander en thuisploeg Sinaai Girls. De Wase club kende een knappe competitiestart maar blijkt daar nu hinder van te ondervinden wegens weggezakt naar de middenmoot, zeker na die ,,onverwachte’’ thuisnederlaag.
 
Markant ook dat Zultse die winst afdwong in moeilijke omstandigheden. Zultse-trainer Koen Descheemaecker kon, wegens diverse redenen, niet rekenen op Femke Segers, Lisa Grymonprez, Emily Vanardois, Celine De Weerd en doublure-doelvrouw Evy Ameye. De Zultse-trainer was echter nog niet aan het einde van zijn miserie. Maar…als de nood het hoogst is, is de redding nabij! Tijdens de wedstrijd viel titularis-doelvrouw Evelyne Libbrecht uit wegens blessure en moest vervangen door de jonge derde doelvrouw Melissa Heyse. Dit allemaal in de eerste helft waar geen doelpunten vielen. Maar nog voor rust trok Descheemaecker zich bijna de haren uit het hoofd want na amper 20 minuten moest ook Heyse afhaken nadat ze onbestraft was geraakt. Veldspeelster Martine De Witte kwam dan onder de lat en deed dat, net zoals debutant Heyse, met brio en lef.
 
Maar het allervoornaamste was dat tijdens die ,,ongeluksperiode’’ Fien Decabooter met een hattrick Zultse een verdiende driepunter had bezorgd. Bij Zultse rijst echter nu de vraag:,, wie stellen we volgende week onder de lat?’’. Wellicht weet ,,schaakmeester’’  De Scheemaecker ook voor dit probleem een oplossing.
 
Minder verrassend was de nederlaag van Dames VC E. Aalst bij KVK Tienen. Anderzijds toch vreemd omdat de ajuinen een half dozijn doelpunten incasseerden Vooral als men weet dat Tienen, weliswaar na een dubbele voorsprong, met 10 verder moest na de uitsluiting van Huybrechts (2x geel). Het verhinderde de ,,suikerploeg’’ niet om nog viermaal te scoren. Meteen een revanche voor de uitschakeling die Tienen onderging in de achtste finale van de Belgische beker  uitgerekend tegen dit ,,onherkenbaar’’ E. Aalst. Een zege die KVK Tienen naar de topvijf loodste op vier punten van leider Wezemaal.
 
Onderaan nam Exc. Kaart het op tegen hekkensluiter Opex Girls Oostende. Voor de Antwerpse thuisclub een kans om een tweede driepunter te pakken en verder op te schuiven. Dat deed Kaart met goed voetbal en rake trefkracht. In de eerste helft konden ze rekenen op een trefzekere Greet Quaghebuer die een zuivere hattrick scoorde. In de tweede helft controleerde Kaart de wedstrijd en kon Oostende nauwelijks dreigen. Uiteindelijk plaatste Tine Van Roye het toetje op de overwinningstaartmet een vierde doelpunt.
 
Als een topper aangekondigd werd Anderlecht versus Zuid-West Vlaanderen eigenlijk een flopper. De Brusselse club ontnam al in de eerste helft de spankracht uit deze wedstrijd met drie doelpunten via Nadia Dermul, Sarina Heirbaut en Gertie Van Humbeek. Zuid-West zag enkele sterkhouders door de mand vallen, Anderlecht daarentegen zag Kathleen Segers uitgesloten met een rode kaart terwijl Van Humbeek met een vierde doelpunt nog eventjes dit verwaterde ,,topduel’’ deed opspatten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties