Beloften winnen wederom

De Belgische Beloften hebben ook hun laatste interland voor de barrages succesvol afgesloten. De leeftijdsgenoten uit Litouwen werden met 2-1 verslagen waardoor België geen enkele wedstrijd in de kwalificatiecampagne verloor.

De Rode Duivels waren gedurende de eerste helft de betere ploeg en kwamen dan ook in de zestiende minuut verdiend op voorsprong. Jeanvion Yulu-Matondo pakte de Litouwse verdediging op snelheid en rondde zijn actie succesvol af. Tien minuten voor de rust verdubbelde de Beloften de score. Een voorzet vanop links van Tom De Mul bereikte Faris Haroun die vanop 15 meter de bal in doel knalde.

In de tweede helft kreeg ook Glenn Verbauwhede een paar keer de bal te zien. De doelman van de Beloften werd zelfs verslagen. Donatas Navikas zette in de 65ste minuut een penalty om na handspel in het strafschopgebied. Verder kwamen de Litouwers niet omdat de Duivels de wedstrijd georganiseerd onder controle hielden.