Analyse De aanvallers op het WK 2006

Dirk Pieters
| 0 reacties
De aanvallers op het WK 2006
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De belangrijkste positie is voor vele voetballiefhebbers de aanval. Voetbalkrant.com zet voor u even de topscorers op een rijtje per werelddeel. Welke spelers zien we terug op het WK 2006 en welke aanvallers hebben tevergeefs doelpunten zitten scoren aan de lopende band?
 
In Europa  
 
Vooral Jan Koller was goed bij schot in de WK-kwalificatiewedstrijden. De boomlange aanvaller van Dortmund liet maar liefst negen keer de netten trillen voor Tsjechië. Daarmee is de voormalig aanvaller van Anderlecht ook meteen de topschutter van de Europese ploegen. Tsjechië moet tot woensdag wachten om te weten of het land al dan niet aanwezig zal zijn op het WK.
 
De tweede in de stand was de Portugese spits Pauleta. De aanvaller van Portugal kon acht keer de doelman verschalken. Portugal kon zich afgelopen weekend ook plaatsen voor het WK in Duitsland. Hopelijk is de aanvaller ook dan goed bij schot.
 
Op de gedeelde tweede plaats vinden we een verrassing terug. De Fin Eremenko Alexei kon ook acht keer scoren in de kwalificatiewedstrijden. Komende woensdag speelt Finland thuis tegen Tsjechië. De Finnen zijn al uitgeschakeld, maar Tsjechië is nog wel volop in de running. Zowel Koller (gekwetst) als Eremenko (schorsing) zullen niet van de partij zijn. 
 
Ook Ruud van Nistelrooij staat nog in de top tien. De Nederlander is altijd goed voor een doelpuntje en bewees dit ook nu weer opnieuw. De spits van Manchester United is alvast zeker dat Nederland het ver gaat schoppen om het WK. Een spits die we straks in Duitsland in het oog moeten houden.

Ook de Zweden Zlatan Ibrahimovic en Frederik Ljungberg staan bij de eerste tien. Beide spelers waren goed voor zeven treffers. Ook Zweden is nog niet zeker van een WK-ticket.
 
In Afrika
 
In Afrika zijn er twee spelers die de weg naar goal blindelings vinden. Topscorer is Adebayor Sheyi. De aanvaller van Togo wist maar liefst tien keer te scoren voor zijn land. De 21-jarige spits van Monaco liet ook in de eigen competitie al zien dat hij makkelijk kon scoren en een kwelling was voor de verdediging. Togo is zeker van een WK-ticket. Of de ploeg van Adebayor iets van betekenis gaat zijn op het WK valt af te wachten, maar we kunnen alvast genieten van de speler zelf.
 
Ook â€˜scoringsmachine’ Didier Drogba trekt straks naar Duitsland. De aanvaller van Chelsea mag eindelijk zijn eerste grote tornooi spelen. Ivoorkust kon zich uiteindelijk toch plaatsen. Drogba trof in de kwalificatiewedstrijden negen keer raak.  
 
Ook Amir Zaki was goed voor zes doelpunten voor de Egyptische nationale ploeg, maar dat volstond niet om de kwalificatie af te dwingen.
 
In Azië
 
In Azië konden Japan, Iran, Korea en Saoedi Arabië zich plaatsen. In de kwalificatiewedstrijden was er maar één aanvaller die echt opviel. De man die altijd scoort voor zijn land, Ali Daei. De aanvaller van Iran is voor de supporters hun ‘God’. De 36-jarige Daei is het scoren nog niet afgeleerd. De spits trof negen keer raak en is voor Iran al goed voor 106 doelpunten in 142 wedstrijden.  
 
In Noord en Centraal Amerika
 
Dat Mexico goede aanvallers heeft, is duidelijk. De top van de doelpuntenmakers is Mexicaans. Jared Borgetti staat helemaal bovenaan het lijstje met maar liefst 14 doelpunten. De aanvaller kon op het WK 2002 ook al twee keer scoren voor Mexico. Kan de spits van Bolton dit opnieuw overdoen op het WK in Duitsland?
 
Op de tweede plaats staat opnieuw een Mexicaan. Jaime Lozano was goed voor tien doelpunten. De aanvaller speelt nog steeds in de Mexicaanse competitie bij UNAM, maar kan mogelijk door een goed WK gaan uitkijken naar een andere club.
 
In Zuid-Amerika
 
Bij Brazilië was er opnieuw één man goed bij schot. Wie anders dan Ronaldo zorgde voor de doelpunten in de kwalificatiewedstrijden. Ronaldo vond voor de Brazilianen tien keer de weg naar het doel. De spits van Real Madrid zal hoogstwaarschijnlijk ook schitteren op het WK in Duitsland. Brazilië is volgens de gokkantoren één van de grootste kanshebbers om het WK te winnen.
 
De groepswinnaar, Argentinië, hoort ook bij het rijtje van favorieten. Met Hernan Crespo in de ploeg heeft Argentinië alvast een goede aanvaller voor op het WK. De spits van Chelsea hoopt straks te kunnen schitteren.
 
De nummer drie bij de topschutters was Jose Cardozo. De aanvaller van Paraguay zorgde er voor dat de ploeg een WK-ticket beet heeft. Cardozo is de speler waar men veel van verwacht. Hij was er ook al bij op het WK 2002, maar kon toen niet scoren voor zijn land.   
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties