Engeland ontmoet Argentinië

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Engeland ontmoet Argentinië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Engeland en Argentinië werken op 12 november in Genève een vriendschappelijke wedstrijd af. Na de kwalificatie van de Engelsen zijn beide ploegen zeker van een ticket voor het WK in Duitsland.
 
Engeland en Argentinië bevestigden de datum nadat Engeland zeker was dat het geen barragewedstrijden moest spelen. De locatie, Genève, werd door de Zuid-Amerikanen gekozen omdat veel internationals actief zijn in het Europese continent.
 
In het verleden was er al veel rivaliteit tussen beide voetbalnaties. In 1966 versloegen de Engelsen in Wembley Argentinië in de kwartfinale. 
De ‘Hand van God’ vergrootte de rivaliteit tussen de twee landen. Dat incident gebeurde in de kwartfinales op het WK in 1986. Toen scoorde Maradona een doelpunt met de hand. Tot verbazing van de Engelsen en de rest van de wereld keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. Achteraf rechtvaardigde Maradona dit door te verklaren dat het doelpunt "een beetje door God en een beetje door Maradona" gemaakt werd. 

In 1998 trok Argentinië pas na strafschoppen aan het langste eind. Op het vorige WK in 2002, besliste een strafschop van Beckham de wedstrijd Argentinië - Engeland met 0-1. Daardoor stootte Engeland door naar de volgende ronde en eindigde meteen het WK-avontuur voor de Argentijnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties