D. Zultse VV - Stand. Luik 0 - 0

Guillaume Belaey
| 0 reacties
D. Zultse VV - Stand. Luik   0 - 0
Foto: © SC

D. Zultse behaalde zaterdagnamiddag een verdiend gelijkspel tegen Stand. Luik. Op basis van de kansen verdiende Zultse zelfs iets meer. En dat voelde ook Stand. Luik want in het slotkwartier brachten ze ,,rustbrenger’’ Ferraguzzi (46 jaar) in de ploeg.
 
De eerste kans was voor geel-groene thuisclub. Na een actie Joke Verlinde en Debbie Vandemaele kon de aangespeelde Martine De Witte niet besluiten. De Waalse bezoeksters reageerden terstond met een stiftbal richting Zeler die alleen voor doelvrouw Libbrecht, toch fit bevonden, verscheen. De bezoekende spits besloot echter naast. Langzaam begonnen de bezoeksters de wedstrijd te domineren. Telkens kon Kelly Theunissen niet in de perfecte schietstelling worden gebracht. De thuisploeg liet zich echter niet intimideren want via Vandemaele-Verlinde knalde de aangespeelde De Witte pal op doelvrouw Marjory Guiset. Halfweg eerste helft kwam Zultse goed weg wanneer Ebhodaghe terug legde tot bij Carnol die op de paal knalde.
 
Dat deed ook Joke Verlinde want doelvrouw Guiset bokste weg terwijl even nadien de Luikse goalie in twee tijden een poging van Debbie Vandemaele moest stoppen.
 
In een boeiende tweede helft gingen beide rivalen ijverig op zoek naar die openingstreffer. Doelvrouw Libbrecht redde een kopbal van Zeler waarna ze paraat de knal van Carnol onschadelijk maakte. De thuisploeg bleef zich echter constant aanbieden via Vandemaele en Verlinde. Telkens misten ze de goede richting. Acht minuten voor affluiten de beste kans voor Zultse via Femke Debruyne die over de uitgelopen Luikse doelvrouw en het lege doel stiftte. Als laatste knalde de Waalse ,,ouderdomsdekenin’ Ferraguzzi nog nipt naast.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties