Vlimmeren Sp. - KFC Lentezon Beerse 2 - 0

Guillaume Belaey
Vlimmeren Sp. - KFC Lentezon Beerse  2 - 0

Inleiding : na de winst op OHL kwam het er op aan de ,,bonuspunten’’ niet te verliezen.

Eerste helft : het waren de buren die het eerst kwam dreigen, een niet ongevaarlijk afstandschot van Tinne Van Huele moest door thuisdoelvrouw Romy Van Troy over getikt worden. Vlimmeren reageerde en Lentezon moest enkele hoekschoppen toestaan. Uit één van deze corners kopte Ellen Van Den Vonder op de kruising. Het betekende het echte startsein voor de thuisploeg.

Er kwam meer druk op het bezoekende doel. Dit pressievoetbal leverde ook de openingstreffer op. Stoorwerk van Stephanie Coorymans had slordig uitverdedigen tot gevolg. Annelies Cornelissens kwam in balbezit en met een prachtige uithaal liet ze vanop ruim 20 meter Veerle Willekens, een paar meter voor haar doel postgevat, geen kans: 1-0.

De thuisploeg behield het commando en zag rond het halfuur de verdubbeling aankomen. Aanvankelijk een corner van Elke Somers rechtstreeks op de paal. Een persoonlijke actie van Cooymans die Willekens noopte de bal over de lat te tikken terwijl Annelies Cornelissens, op weg gestuurd door Cooymans, haar poging in het zijnet zag belanden. Na een zoveelste hoekschop viel dan toch dat begeerde tweede doelpunt. In een pak speelsters kon uiteindelijk Ellen Van Den Vonder binnentikken. De thuisploeg ging nadien op zoek naar meer maar Beerse liet niet meer begaan. Ruststand : 2-0

Tweede helft : de ,,bezoeksters’’ begonnen met verse krachten want aanvankelijk nivelleerde de partij. Beerse zorgde bovendien voor meer weerwerk alhoewel het de thuisploeg was die zich gevaarlijker opstelde. Een doorzettende Cooymans werd door een alerte Willekens opgehouden. Eén minuut later trachtte Cornelissens, te ver uitgeweken, haar doelpunt nog eens te copiëren maar die poging ging naast.

Het uitvallen van de licht gekwetste Nathalie Stessens zorgde voor enkele verschuivingen bij Vlimmeren wat de homogeniteit aantastte want Beerse nam het spel in handen. Vlimmeren was genoodzaakt te verdedigen en op de tegenstoot te mikken. Desondanks bracht dit ,,bezoekende’’ balbezit zelden gevaar teweeg voor de thuisploeg.

Commentaar : een verdiende zege voor Vlimmeren. Hopelijk valt de blessure van Nathalie Stessens mee en kan Evelien Soffels, na een maand afwezigheid, terug gerecupereerd worden in de komende weken.