Dé revelatie speelt niet bij een 'topclub'

Yves Dekoning
| 0 reacties
Dé revelatie speelt niet bij een 'topclub'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler League is al tien wedstrijden ver, welke spelers lieten al meteen een degelijke indruk na bij het publiek? Club Brugge speelt niet super, Standard staat voor Anderlecht op kop, maar dé revelatie van het seizoensbegin speelt bij Westerlo.

Westerlo staat verrassend derde in de Belgische hoogste afdeling. Vooral de prestaties van Jackson De Coelho werden opgemerkt. Volgens 112 van de 426 stemmers is de 19-jarige Braziliaan voorlopig dé revelatie. Dat is goed voor ruim 26% van de stemmen. De jonge middenvelder is nog steeds eigendom van Feyenoord, maar mag voorlopig bij Westerlo het mooie weer maken. 

Ook goalgetter Mohammed Tchité speelt de pannen van het dak. De 21-jarige Kongolees scoorde reeds tien keer voor Standard. Met 24% van de uitgebrachte stemmen achter zijn naam, moet hij nauwelijks onderdoen voor Coelho. 

Derde voetballer die zich reeds positief liet opmerken is Stijn Stijnen. Volgens 18% van de lezers is de jonge Belg de grootste ontdekking van het seizoensbegin. De 24-jarige Limburger verdedigde het doel van Club Brugge op sublieme wijze.

Met 8% stemmen volgt Jeroen Simaeys als vierde. Sint Truiden speelt voorlopig een onopvallend seizoen, maar de 20-jarige middenvelder brak wel sterk door. Anderlechtverdediger Mark De Man kan op 5% van de stemmen rekenenen. Hakim Bouchari (Lokeren), Frederic Dupré (Zulte-Waregem), François Sterchele (Charleroi) en Mbark Boussoufa (Gent) kregen elk dertien stemmen achter hun naam, dat komt overeen met 3%. De overige 5% van de stemmende lezers van Voetbalkrant hadden nog een andere speler in gedachten. Wie deed uw hart sneller slaan? 



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties