Blindenactie geen succes

Dirk Pieters
| 0 reacties
Blindenactie geen succes
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks een uitnodiging om gratis de match te komen volgen, zakten er zaterdagavond geen blinden af naar de voetbalwedstrijd Germinal Beerschot-Brussels. Volgens De Christelijke Blindenmissie, die het initiatief had opgezet, is de reden duidelijk. "Het is niet evident voor blinden om de stap te zetten naar zo een groot evenement, zelfs onder begeiding." Het CBM geeft niet op en wil het experiment in de nabije toekomst herhalen.
 
Op het veld was de actie waarbij BV's geblinddoekt een penalty mochten trappen een iets groter succes. Micha Mara mocht de spits afbijten, zij trapte beheerst binnen. Ook La Esterella mocht haar kans gaan, maar de 86-jarige coryfee kon niet afwerken. Ook Spring-zanger Jelle Cleymans liet de kans de Christelijke Blindenmissie te helpen niet ontglippen. De zanger trapte de bal staalhard binnen. "Met mijn ogen open trap ik er altijd over. Het was met meer geluk dan klasse, denk ik”, aldus Jelle.
 
Jelle mogelijk naar Germinal Beerschot halen om het scoringsprobleem op te lossen? “Laat maar. Ik heb geen fysiek, geen techniek en ik scoor niet. Behalve nu." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties