Blue Army in de bres tegen combi-regeling

Kristof Blomme
| 0 reacties
Blue Army in de bres tegen combi-regeling
Foto: © SC

Het Brugs supportersinitiatief Blue Army is de combi-regeling beu. Daarom stuurde het een brief naar de minister van Binnenlandse zaken in de hoop op die manier een debat te openen over deze materie. 

Combi-regeling betekent dat bezoekende supporters hun tickets enkel kunnen verkrijgen bij hun club. Op die manier kan men dus enkel gezamenlijk via bussen ter plaatse geraken. Op eigen houtje de matchen bijwonen is bijgevolg uitgesloten.

Voor alle duidelijkheid, de sfeergroepering van Club Brugge is niet tegen de combi-regeling op zich. Het systeem heeft bij risicowedstrijden z'n nut bewezen. Dankzij onder andere deze maatregel is het hooliganisme fel teruggedrongen. Enig probleem is dat deze regeling te pas en te onpas wordt gebruikt. 

Voetbal een feest? Jan-met-de-supporterspet zou er soms een beetje aan twijfelen. Het hooliganisme lijkt stilaan in het gelid te zitten, maar toch worden goedmenende voetbalfans bijna wekelijks met een bijzonder supportersonvriendelijk vehikel geconfronteerd: de verplichte combi. Bij voetbalwedstrijden worden fans van de bezoekende club door de plaatselijke overheden verplicht een ticket te kopen bij de club (al dan niet via en gekoppeld aan een lidmaatschap bij een officiële supportersfederatie) en met de bus op een georganiseerde wijze naar de wedstrijd te rijden. Volgens Blue Army, het sfeerbevorderende supporterscollectief van fans van Club Brugge KV, wordt dit middel te pas en te onpas aangewend en schiet het op die manier ver naast doel. Het spreekt, helaas, voor zich dat echte risicowedstrijden zoals uit in Anderlecht, Genk en Standard om de voornaamste te noemen, best wél streng aangepakt mogen worden. Maar een verplaatsing naar Beveren of Lier, lijkt ons echt van het goede te veel om verplicht met de bus te gaan. 

Voor de integrale tekst: zie hier
[AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties