Bolton wint nipt van Zenith

Tonnelier Caroline

Bolton Wanderers heeft op eigen veld met het kleinste verschil gewonnen van Zenit Sint-Petersburg.  De thuisploeg had aan een treffer van Nolan in de eerste helft voldoende om de drie punten thuis te houden.

In uiterst moeilijke weersomstandigheden startte Zenit St Petersburg op het veld van de Bolton Wanderers het best.  De eerste echte kans was echter voor de thuisploeg, maar Davies kwam niet verder dan eenzwakke kopbal.  Een minuut later kon diezelfde Davies ook alleen voor doelman Contofalsky niet afwerken.  De thuisploeg nam het initiatief stilaan in handen en kwam na 24 minuten verdiend op voorsprong.  Kevin Nolan zorgde van dichtbij voor het openingsdoelpunt door een rebound na een poging van Giannakopoulos binnen te trappen.  Zenit reageerde vrijwel onmiddellijk via de pas ingevallen Gorshkov.  Zijn poging ging echter naast het doel van Jääskeläinen.  Bolton kwam verder niet meer in de problemen en kon rustig uitvoetballen tot de rust.

Zenit ging meteen na de rust op zoek naar de gelijkmaker, maar het offensief leverde weinig op en was bovendien van korte duur.  In helse omstandigheden kwam Bolton opnieuw beter in de wedstrijd.  Een kopbal van Davies ging maar net naast.  Een kwartier voor affluiten kwam Zenit dicht bij de 1-1, maar doelman Jääskeläinen redde de poging van Denisov.  Het slechte weer en de staat van het veld lieten nauwelijks nog voetbal toe, zodat het aftellen was tot het einde.  Toch kwamen beide ploegen nog eens gevaarlijk opzetten.  Okocha kon de bezoekende doelman nauwelijks in de problemen brengen, maar in de slotminuut was Zenit nog dicht bij een punt via Arshavin.  Het bleef echter 1-0 voor Bolton, dat met vier op zes aan de leiding staat in groep H.  De Russen volgen op één punt.