Engeland wint in schitterende wedstrijd

De wedstrijd tussen Engeland en Argentinië verdiende eigenlijk twee winnaars, maar uiteindelijk werd Engeland de grote winnaar.  De Engelsen leverden een mooi prestatie door Argentinië te verslaan met 3-2 in Genève.

Gezien de historie tussen beide landen was dit meer dan een gewone oefenwedstrijd. De Britten koesteren nog altijd wraakgevoelens na de verloren kwartfinale op het WK in 1986, met de legendarische handsbal van Diego Maradona, in de achtste finales van het WK in 1998.

De wedstrijd ging in het begin goed op en neer, maar scoren lukte vooreerst nog niet. Aan het einde van de eerste helft lukte het dan toch één keer voor beide landen. Hernan Crespo opende de score voor Argentinië, maar al gauw zette Wayne Rooney de bordjes gelijk.

Na de rust bleef de wedstrijd aangenaam om volgen voor de supporters. Opnieuw kwamen de  Zuid-Amerikanen op voorsprong na een mooie kopbal van Walter Samuel. De vrije trap was op naam van Juan Román Riquelme. Engeland leek verslagen, maar in de laatste tien minuten veranderde de hele wedstrijd. Michael Owen besliste de wedstrijd in zijn eentje. Een schitterende actie van Wayne Rooney werd nog gestopt, maar op twee ballen van Owen moest de Argentijnse doelman zich toch gewonnen geven.

Zo won Engeland deze schitterende vriendenwedstrijd met 3-2. Een enorme opsteker voor de ploeg van Sven Goran Eriksson. [AN]