Wat met de Brugse aanval?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Wat met de Brugse aanval?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De laatste weken wordt er veel gezegd en geschreven over een mogelijke uittocht bij Anderlecht. Tal van spelers zullen het Constant Vanden Stockstadion verlaten en een nieuwe lichting spelers zal zich in de harten van de supporters moeten spelen. Hoe zit het momenteel bij de grote rivaal van de Brusselaars, Club Brugge? Ondanks de overvloed aan spitsen in de huidige kern mogen de West-Vlamingen uitkijken naar een nieuwe aanvaller. Een overzichtje.


Bosko Balaban
Momenteel de best scorende spits bij Club Brugge. De Kroaat is, zoals wel vele spitsen, van het egocentische type en dat wordt niet altijd door iedereen geapprecieerd. Zolang hij scoort is er geen probleem. Maar wat als de doelpuntenmachine stokt?
 
Balaban dingt ook naar een transfer naar het buitenland. Hij wil voor het grote geld gaan. Zijn contract bij Club Brugge loopt af eind dit seizoen en het ziet er niet naar uit dat hij zal bijtekenen. De Brugse topschutter mag op de interesse van Borussia Dortmund rekenen. Een transfer tijdens de winterstop behoort tot de mogelijkheden als blauw-zwart nog geld voor hem wil vangen.


Manasseh Ishiaku

De Nigeriaan kwam tijdens de vorige winterstop samen met Michael Klukowski over van La Louvière. Tijdens de terugronde kon hij nog niet echt zijn stempel op de ploeg drukken. Begin dit seizoen stond hij in de basis, maar al in de derde wedstrijd tegen KSV Roeselare viel hij geblesseerd uit. Hij is nu terug wedstrijdfit, maar met de concurrentie van Balaban, Lange, Verheyen en Portillo zal hij het niet gemakkelijk hebben om een plaatsje in de ploeg te veroveren.
 
Ishiaku heeft nog een contract tot medio 2008 bij Club Brugge. Het ziet er dan ook niet naar uit dat hij Club al snel zal verlaten. Met in het achterhoofd het vertrek van enkele concurrenten zal blauw-zwart hem ook niet zomaar laten gaan met het oog op volgend seizoen.


Rune Lange        
 
Oh zo belangrijk voor Club Brugge. Dat bewees de Noor nog maar eens op Zulte-Waregem met een doelpunten na amper een kwartier speeltijd. Statistieken zeggen veel: 75 doelpunten in 155 wedstrijden voor de West-Vlamingen. Weinig spelers in eerste klasse die deze adelbrieven kunnen voorleggen.
 
Maar de Noor is eind dit seizoen transfervrij en kan rekenen op de belangstelling van Valerengen uit zijn geboorteland. Lange wil wel in België blijven, maar hij wil dan ook boter bij de vis. Club twijfelde vorig jaar en gaf hem maar een contract voor een jaar. Als ze hem volgend jaar willen bijhouden zal er nu niet te veel getwijfeld mogen worden.


Javier Garcia Portillo
 
De huurling van Real Madrid heeft het tot op heden nog niet gemakkelijk gehad in het Jan Breydelstadion. Tegen AA Gent en Rapid Wien leek de topschutter aller tijden uit de Madrileense jeugd zich te herpakken. Een wanprestatie tegen Zulte Waregem later gooit al een heel ander licht op de zaak. Met de terugkeer van Rune Lange zal hij zich dubbel moeten plooien om een plaats in het maiden team te veroveren en vast te houden.
 
Hoewel Portillo maar voor een jaar aan Brugge is verhuurd, liet de Spanjaard al vallen dat hij er nog een jaartje wil bijdoen als hij zich hier goed voelt. Afwachten wat er waar is van deze woorden en of Club Brugge nog verder in hem wil investeren als zijn rendement na de winterstop niet drastisch de hoogte ingaat.


Victor Simoes de Oliveira
 
Na een uitstekende start twee jaar geleden brengt Victor niet meer wat er van hem verwacht wordt. De Braziliaan heeft moeilijkheden met de bal vast te houden en kan op dit moment zelfs geen boom meer dribbelen. Nochtans heeft de vroegere speler van Germinal Beerschot voldoende voetbalkwaliteiten. Maar misschien net te weinig voor de Belgische top. Een uitgaande transfer zou geen verrassing zijn.


Dieter Van Tornhout
 
De youngster van Club Brugge liet in het verleden al een aantal mooie dingen zien en wordt gezien als een eventuele opvolger voor Rune Lange. Maar de laatste tijd stagneert de opgang van Van Tornhout. Tijdens de hudige competitie komt hij niet verder dan een invalbeurt van 17 minuten op Sclessin. Dat hij toen in een zwalpende ploeg terecht kwam spreekt niet in zijn voordeel. In de rangorde der spitsen is hij ook voorbijgestoken door een andere youngster, Yulu-Matondo. Zowel bij Club Brugge als bij de nationale beloften.


Gert Verheyen
Het seizoen te veel vreesden vele critici een dikke maand geleden nog. Maar Gert Verheyen mogen we nooit afschrijven. Dat toonde hij tegen Anderlecht en Rapid Wien nogmaals. Zolang hij twee benen heeft, bestaat de kans dat hij terugkomt. Op karakter en wilskracht. Al laat de ouderdom natuurlijk wel enkele sporen achter.
 
Normaal gezien is de 50-voudige Rode Duivel aan zijn afscheidstournee bezig in de Jupiler League. Maar de 35-jarige Verheyen wil zijn beslissing nog niet bekend maken. Als hij zich goed voelt, wil hij er een jaartje bij doen. Hij is realistisch genoeg dat jongere spelers zijn plaats zullen komen opeisen. Het streelt zijn imago dan ook dat hij daar geen problemen mee heeft.
 

Jeanvion Yulu-Matondo

Wordt samen met Grégory Dufer als een mogelijke opvolger van Verheyen genoemd. De Congolese Belg is wel iets aanvallender ingesteld dan zijn Waalse collega. Hij is nog altijd maar 19 jaar en heeft al een doelpunten tegen Europese grootmacht Juventus op zijn naam staan. Na de goede competitiestart kende Yulu wel een kleine terugval.
 
Volgend jaar staat Matondo voor het jaar van de ‘echte’ doorbraak. Dan moet hij het goede van wat er over hem gezegd wordt op het veld bewijzen. Niet enkele wedstrijden, maar voor langere periodes. In de beloftenploeg is hij voor coach Jean-François de Sart ook een zeer belangrijke pion. Mits de goede begeleiding kan hij zowel Club Brugge als de nationale ploeg nog mooie momenten bezorgen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties