Degradatiestrijd in beeld

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Degradatiestrijd in beeld
Foto: © SC

Op de 10de speeldag krijgen ploegen uit de linkerkolom, behalve Stand.Luik en Zuid-West-Vlaanderen wegens rechtstreekse confrontatie, een relatieve rustige speeldag af te werken. Dat is alvast niet het geval wat de rechterkolom betreft. Het verschil tussen pakweg Sinaai Girls (9de) en  ,,voorlaatste’’ Dames Zulte VV (13de) is welgeteld drie punten. Daartussen bengelen Beerse (10de), Exc. Kaart 11de), VCD E. Aalst  (12de) en Zultse VV.Vijf ploegen die op deze speeldag bovendien voor zware opdrachten staan.
 
Zo moet VV. Zultse zich aanmelden bij KVK Tienen en dat is allicht geen sinecure. Om daar punten te rapen zal de Oost-Vlaamse club diep moeten gaan. Deze week gaf de Zultse sportieve manager Geert De Poorter trouwens toe dat hij, voor de winsterstop ingaat, rekent op een 9 op 12. Straks volgen nog Kaart, Oostende en Aalst. Bij Tienen wordt het moeilijk iets te rapen, in die overige duels kan Zultse slagen.
 
VCD E. Aalst ontvangt WS Woluwe en dat mag als een zware taak aanzien worden. Om niet naar die voorlaatste plaats te verhuizen en geen voeling met de modale middenmoot te verliezen is winnen de enige boodschap voor de ajuinen. Hopelijk kan het nieuwe Aalsterse trainersduo hun ploeg stimuleren naar een noodzakelijke zege. Woluwe wil zich echter vastbijten aan de staart van de linkerkolom.
 
Exc. Kaart speelt gastvrouw voor landskampioen Rapide Wezemaal en dat mag in theorie aanzien worden als een ,,mission impossible’’. Verrassingen zijn uiteraard in voetbal niet uit de lucht maar of de Antwerpse thuisploeg dat kan verwezenlijken blijft zeer de vraag.
 
Lentezon Beerse staat voor een even zware, zo niet zwaardere opdracht, om bij leider RSC Anderlecht buit te halen. Vorige week deed Lentezon met zijn nieuwe oefenmeester een goede zaak door winst te boeken bij Zultse. Bij de Brusselse club wordt dit echter een ander paar mouwen. Echt benieuwd hoe groot het vertrouwen bij Beerse is sinds vorige week.
 
Sinaai Girls  moet naar het Brabantse waar subtopper Oud-Heverlee op hen wacht. De Wase ploeg blijft laveren tussen linkse en huidige rechterkolom. Bij nieuw verlies en wanneer de achtervolgers ,,zouden’’ winnen lonkt een voorlaatste plaats  al is doemdenken voorlopig uit den boze.
 
Slechts één subtopduel op deze speeldag namelijk Stand. Luik-Zuid-West Vlaanderen. De Waalse thuisploeg staat op twee punten van de West-Vlamingen en kan, mits winst, de topdrie binnen duikelen. Het wordt allicht een pittige strijd om op zijn minst geen verdere achterstand op te lopen tegenover Anderlecht en Wezemaal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties