Van Gaal wil nog steeds naar WK

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Gaal wil nog steeds naar WK
Foto: © SC

Louis Van Gaal, de huidige trainer van AZ Alkmaar, hoopt nog steeds op een job als bondscoach bij een voor het WK-gekwalificeerd land. Hij zei dat hij in het voetbal al alles gedaan heeft, maar op een WK was hij nog nooit als coach. En dat zou hij graag nog eens meemaken, zei hij in het Nederlandse dagblad De Telegraaf.

Jaren geleden al klopte de Duitse voetbalbond al eens op de deur van Van Gaal. Toen koos hij echter voor een terugkeer naar FC Barcelona. Ook Rusland en Nigeria benaderden Van Gaal al eens, maar beide landen zijn uitgeschakeld. Van Gaal gaf aan dat als één van die landen wel gekwalificeerd was geweest, hij zeker ja had gezegd.

Maar Van Gaal geeft niet zomaar zijn woord: "De kandidaat-natie moet wel perspectief hebben. Je moet er toch kunnen van uitgaan dat je land de eerste ronde overleeft". Maar Van Gaal is ook niet naïef: "Ik denk niet dat er nog een land aan mijn deur zal kloppen. Je zal de bondscoach die de kwalificatie heeft gerealiseerd toch niet ontslaan", aldus de 54-jarige coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties