Arsenal simpel geplaatst

Kristof Blomme
| 0 reacties
Arsenal simpel geplaatst
Foto: © SC

In de League Cup heeft Arsenal zich niet laten verrassen door Reading. De club uit The Championship werd met 3-0 huiswaarts gestuurd. In de eerste helft zorgden Reyes en Van Persie voor de goals. Na de rust legde Lupoli de eindstand vast op 3-0.

Arsenal trad tegen de leider in de Engelse tweede klasse aan met een veredeld B-elftal. Onder andere Lehmann, Campbell, Lauren, Pires, Ljungberg, Henry, Bergkamp, Fabregas en Touré traden niet aan.

In de beginfase was Arsenal beter en Reyes bracht de Gunners dan ook verdiend op voorsprong. De Spanjaard werd door Quincy diep gestuurd. Hij ging voorbij doelman Stack en legde de bal in het lege doel. Even later zette opnieuw Quincy een goede actie op. Hij vond z'n landgenoot Van Persie, maar Stack kwam gepast tussen. Nadat Senderos de bal slecht wegwerkte kreeg Lita een mogelijkheid voor de bezoekers. Almunia kende geen problemen met het schot. Na een voorzet van Murty kreeg Kitson een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker. Helemaal vrijstaand kopte hij recht op Almunia. Vlak voor de pauze toonde het duo Van Persie - Reyes nogmaals hun klasse. Reyes gaf de bal mee met Van Persie, die schitterend afwerkte. 

Door deze geruststellende voorsprong viel er in de tweede helft minder te beleven. Gilbert mocht toch nog eens uithalen, maar hij vond Stack op zijn weg. Na twintig minuten in de tweede helft werd het 3-0. Invaller Lupoli profiteerde van een foutje van Sonko om Stack voor de derde keer het nakijken te geven. Nu was Reading het geloof helemaal verloren, waardoor er verder niks meer te beleven viel. Arsenal plaatste zich dus gemakkelijk voor de volgende ronde. 

Arsenal: Almunia, Eboue, Larsson, Senderos, Gilbert, Muamba, Djourou, Flamini, Reyes, Owusu-Abeyie, Van Persie.

Reading: Stack, Murty, Ingimarsson, Sonko, Shorey, Oster, Harper, Sidwell, Hunt, Kitson, Lita
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties