Vanavond nog twee bekerwedstrijden

Thomas Dubois
| 0 reacties
Vanavond nog twee bekerwedstrijden
Foto: © SC

Vanavond staan er nog twee wedstrijden op het programma in de beker van België. Waaronder de absolute topper in deze ronde. Zulte Waregem krijgt het bezoek van Club Brugge. Enkele weken terug won Zulte Waregem op een verbluffende manier van Blauw-zwart. In een uitverkocht Regenboogstadion staat Club Brugge een moeilijke opdracht te wachten. In de competitie staan de semi-profs van Waregem net na Club Brugge. Zulte Waregem brengt momenteel het beste voetbal van eerste klasse en dit met relatief onervaren spelers.
 
Bij Club Brugge zijn Portillo en Rune Lange geblesseerd, Spilar is onzeker. Indien Spilar niet speelklaar raakt, blijft Clement in de verdediging en behoudt Englebert zijn plaats op het middenveld. Jan Ceulemans opperde al dat hij wellicht zijn middenveld zal versterken waardoor Dufer dicht bij een basisplaats komt. Vooraan heeft Ceulemans dan de keuze tussen Ishiaku, Balaban en Verheyen. Enkel Verheyen lijkt zeker van een basisplaats, Ishiaku en Balaban liggen nog in de balans.
 
Bij Zulte Waregem is Matthieu Verschuere nog steeds ziek, drie weken geleden pakte Dury de wedstrijd aan in een 5-3-2, de kans is dan ook groot dat hij vandaag hetzelfde plannetje gebruikt. Achteraan wordt dan wellicht geopteerd voor Dupré, De Brul, Leleu, Dindeleux en Minne. Vooraan is het voor de Club-verdediging vooral uitkijken naar Salou. De wedstrijd wordt uitgezonden door KanaalTwee, de match wordt afgetrapt om 20u30.
 
De andere wedstrijd vanavond vindt plaats in Woluwe, daar moet Cercle Brugge de derbykater doorspoelen en trachten zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de beker. Bij Cercle is De Smet geblesseerd, hij wordt vervangen door Dekelver. Viane is nog steeds niet fit waardoor Masureel in de ploeg blijft. Meyssen krijgt wellicht de voorkeur op Vandenbussche. Deze wedstrijd mag voor Cercle weinig problemen opleveren.
 
Gisteren werd het duel tussen Kelmis en Germinal Beerschot al afgelast, het veld ligt nog steeds bedekt onder een grote sneeuwlaag. De wedstrijd wordt ingehaald op dinsdag 6 december om 20 uur. De loting voor de volgende ronde vindt morgen plaats om 18 uur. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties