Brøndby niet voorbij Espanyol

Tonnelier Caroline

Brøndby is er niet in geslaagd zijn laatste thuiswedstrijd in de poules van de Uefa-beker winnend af te sluiten.  De Denen bleven op eigen terrein steken 1-1 gelijkspel tegen Espanyol.  In een fel geladen duel, met maar liefst tien gele en twee rode kaarten, kwamen de bezoekers in de eerste helft op voorsprong.  Na de rust kwam Brøndby niet verder dan de gelijkmaker van Skoubo.

Bij Brøndby keerden Anderson en Retov terug in de basis.  Espanyol kon opnieuw rekenen op Lopo en David García.  Coach Lotina kon geen beroep doen op de Braziliaan Costa, die minstens drie weken aan de kant moet blijven.  De thuisploeg wilde absoluut winnen om zich te verzekeren van de kwalificatie en begon het best aan de partij. De eerste grote kans was voor Rasmussen, maar zijn kopbal ging over.  Espanyol reageerde met een schot van Tamudo, dat gestopt werd door doelman Ankergren.  De Denen bleven met een grote drang naar voren voetballen, maar lieten het vaak afweten bij de laatste pas.  Toch moest Kameni nog eens goed tussenkomen op een schot van Lorentzen.  Bij de bezoekers was Tamudo de meest bedrijvige speler en de spits bekroonde kort voor de rust zijn goede eerste helft met een doelpunt.  Brøndby ging nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar had geen geluk bij de afwerking.  Rasmussen stuitte op de deklat, terwijl Lorentzen net naast het doel van Kameni besloot.

De Denen gingen in de tweede helft gewoon verder op hun elan, maar Rasmussen en Lorentzen hadden duidelijk hun dagje niet.  Uiteindelijk was het Skoubo die voor de gelijkmaker zorgde.  Hij profiteerde van laks verdedigen bij Espanyol om de 1-1 tegen de netten te prikken.  Enkele minuten later leek het heel moeilijk te worden voor de Spanjaarden na de uitsluiting van Fredson. Lang kon Brøndby echter niet profiteren van zijn numerieke meerderheid, want ook Johansen werd tien minuten later met rood van het veld gestuurd.  De thuisploeg ging in de slotfase nog volop voor de drie punten.  De beste kans was nog voor Jorgensen, die Kameni tot een schitterende save dwong.  In blessuretijd kwam Espanyol nog het dichtst bij de zege.  Een poging van Gonzalez ging via de vingertoppen van Ankergren maar net over.  Het bleef 1-1, een uitslag waar vooral Brøndby niet tevreden mee kan zijn.  Beide teams zullen op de laatste speeldag nog moeten knokken voor de kwalificatie.