Analyse ZW-Vlaanderen stevig op vijfde plaats

Guillaume Belaey
| 0 reacties
ZW-Vlaanderen stevig op vijfde plaats
Foto: © SC

Zoals aangegeven heeft de 13de speeldag weinig of geen verrassingen in petto gehad. Enkel Zuid-West Vlaanderen deed een goede zaak en verstevigt zijn vijfde positie. Anderzijds moest Tienen in Walenland het hoofd buigen en verliest voeling met de topvijf. Oud-Heverlee Leuven kreeg met Lentezon Beerse een taaie tegenstander voorgeschoteld. Ruim een uur duurde het vooraleer OHL de winninggoal kon scoren. Anderzijds was er het onverwachte (zware) verlies van Dames Zultse VV tegen VCD E. Aalst. De groen-gele Oostvlaamse thuisploeg tuimelt weer naar onder en heeft nu drie punten goed te maken op het trio Aalst – Sinaai Girls en WS Woluwe.
 
Zuid-West kreeg aanvankelijk meer tegenstand bij Vlimmeren dat hen lief was. De thuisploeg bleef gestaag aandringen terwijl de bezoeksters slechts eenmaal gevaarlijk waren via Christine Saelens. Na de hervatting bleek de thuisploeg het moeilijker te hebben om gelijke tred te houden. Dat werd benadrukt door de bezoekende openingstrefer. Vlimmeren liet niet begaan maar wilde te snel egaliseren. Zuid-West bleef op de loer liggen met fatale gevolgen voor de thuisploeg want de bezoeksters scoorden de verdubbeling. Ondanks verschuivingen moest de thuisploeg in de nederlaag berusten.
 
Zoals reeds aangehaald  moest Oud-Heverlee Leuven tot de limiet gaan om Lentezon Beerse in toom te houden. De bezoeksters kozen verstandig voor veel volk achter de bal te houden en opteerden voor countervoetbal. Meteen weinig doelkansen aan beide zijden tot even na het uur Ils Goris de assist van Fanny Kimpe verzilverde. Het offensief van Beerse naar de verdiende gelijkmaker stuitte op lat, paal of een alerte OHL-doelvrouw Vandenhouwe.
 
Zultse liet in de zespuntenmatch tegen VCD E. Aalst een grote kans liggen zich nog veiliger te plaatsen. In de eerste helft kon Zultse de schade beperken tot één doelpunt.  In de tweede periode zou een onkennelijke thuisploeg van de grasmat worden geveegd met nog 5 Aalsterse treffers.
 
Sinaai Girls wist dat winnen de enige opdracht was om niet dieper weg te zakken in het klassement.  Vrij vlot ging de Wase thuisploeg van start maar de kansen werden vooralsnog niet afgewerkt. Halfweg eerste helft kon Sofie Piessen alsnog de thuisploeg ademruimte bezorgen. Nog voor rust zou Peggy Audenaert, terug van weggeweest, verdubbelen en haar ploeg op rozen plaatsen. Dat bleek in een magere tweede helft waar geen van beide ploegen nog tot scoren kwam.
 
Leider RSC Anderlecht sprong tegen rode lantaarn Opex Girls Oostende aanvankelijk slordig met de kansen om. Na een viertal gemiste kansen kon Sarina Heirbaut de openingstreffer scoren. Na de verdubbeling van Gertie Van Humbeeck milderde Oostende verrassend via Tamara Coussens. Van dan af werd het een spel van kat en muis. Uiteindelijk scoorde Anderlecht net geen dubbele cijfers. Topschutter Sarina Heirbaut scoorde liefst vijfmaal en verstevigde meteen haar koppositie in het schuttersklassement.
 
Landskampioen Rapide Wezemaal won vlot van WS Woluwe dat zich toch knap verdedigde maar toch niet opgewassen bleek tegen de rake trefkracht van de thuisploeg. Bij rust hadden Inge Heiremans en Kristien Elsen gescoord. In de tweede helft dreven Heiremans, Kristel Verelst, Imke Courtois en Hanne Vandegoor de stand op. Christelle Brichet scoorde het Woluwe-eerreddertje.
 
Bij Stand. Luik stond KVK Tienen bij rust in het krijt met twee treffers via Isabelle Ebhodaghe en Cécile Carnol. Na de hervatting milderde Elke Meers. Korte vreugde evenwel want met een derde doelpunt zette Kelly Theunissen Stand. Luik op weg naar winst. In het slotkwartier milderde Brenda Das een tweede keer maar nadien hield de thuisploeg het slot op de deur.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties