Melbourne en Perth spelen gelijk

Na een rust van drie weken gaat men in de A-League terug over tot actie. Melbourne Victory en Perth Glory schoten de zestiende speeldag op gang met een 2-2 gelijkspel. Het was voor Perth de eerste wedstrijd onder de nieuwe coach Alan Vest.

En Perth maakte een ideale start. Na amper vijf minuten bracht Damian Mori de bezoekende ploeg al op voorsprong nadat hij de bal afsnoepte van verdediger Adrian Leijer. Melbourne liet zich echter niet doen en het was de nieuwe kapitein Archie Thompson die na 23 minuten met links de gelijkmaker scoorde. Melbourne ging zelfs met een voorsprong de rust in toen Danny Allsopp vlak voor afluiten de 2-1 op het bord knalde.

Melbourne domineerde de tweede helft, maar kwam niet tot scoren toe. Perth deed dat wel in de 67ste minuut via Nick Ward. Daarmee stond tevens de eindstand op het bord. Perth blijft vierde in de stand terwijl Melbourne een plaatsje lager staat.

Bij Melbourne maakte Geoffrey Claeys zijn wederoptreden na een blessure. De verdediger speelde de volle 90 minuten en het was van 4 november geleden dat de toeschouwers hem hadden zien spelen. Archie Thompson werd in de 73ste minuut vervangen door ex-Cerclespeler Andy Vlahos. Thompson maakte dit seizoen al zeven doelpunten en staat daarmee aan de leiding in de topschutterstand samen met Bobby Despotovski (Perth Glory) en Stewart Petrie (Central Coast Mariners).