K. Vlimmeren Sp - Dames Zultse VV 5 - 1

Guillaume Belaey
| 0 reacties
K. Vlimmeren Sp  - Dames Zultse VV  5 - 1
Foto: © SC

Onder het toeziend oog van kersverse trainer Kurt Clauw nam Vlimmeren een droomstart.  Stephanie Cooymans kon voorzetten en aan de tweede paal werd de bal binnengekopt.  1-0. Er waren amper drie minuten gespeeld.  Vlimmeren bleef het initiatief nemen waarbij Zultse met man en macht de pogingen van Vlimmeren probeerde te verijdelen.  Op het kwartier kon Nathalie Stessens doorbreken maar Evy Ameye reageerde attent.  Ook Cooymans kon even later de buitenspelval ontlopen maar haar lob geraakte niet over de goed opgestelde Ameye.
 
 Zultse eerste echte dreiging kwam na 21’.  Femke Segers recupereerde de bal en speelde Martine De Witte aan.  Martine vond op haar beurt Fien Decabooter maar haar schot ging naast.  Vlimmeren bleek hierdoor niet aangeslagen en behield de controle over het spel.  Een schot van Stessens na terugspeelbal van Cooymans ging over, terwijl een vrije trap met het hoofd werd naast gekopt.  Vlimmeren kwam voor rust heel dicht bij de 2-0.  Een poging belandde op de deklat maar Segers zuiverde haar kamp.. Vlimmeren ging meteen verdiend naar de kleedkamers.
 
Zoals voordien nam Vlimmeren ook in de tweede helft een goeie start.  Cooymans ging na 5’ op snelheid door, omzeilde Ameye en scoorde de 2-0.  Eén minuut later mocht Ameye haar terug omdraaien na een succesvol schot in de hoek.  De thuisploeg toonde dan zijn mogelijkheden.  Een aktie met heel wat tussenstations eindigde bij Martine De Witte.  Haar schot werd door bezoekende doelvrouw Van Troy gepakt.  Martine De Witte en Fien Decabooter knutselden dan nog een aktie in elkaar maar Nathalie Stessens kwam heel goed tussenbeide.
 
Hiermee bewees Vlimmeren over een heel solide verdediging te beschikken. Want slechts 13 tegendoelpunten in competitie waarvan 7 tegen R. Wezemaal. 
 
Vlimmeren bleek ook efficiënter.  Een bal werd mooi over de Zultse defensie geplaatst en Annelies Cornelissens zorgde na 10’ in de tweede helft voor  0-4.  Evy Ameye is even later attent en kon een kopstoot net overtikken.   Zultse reageerde meteen.  Fien Decabooter werd diep gestuurd maar onderweg foutief opogehouden.  Ref Bosmans wees naar de stip en die elfmeter werd door Annelies Demeijer feilloos omgezet. 
 
Maar Vlimmeren strafte ook de Zultse-foutjes af.  Slechte passing leidde naar een nieuwe bezoekende doorbraak met 5-1 als resultaat.  Even later kon de ingekomen Debbie Vandemaele bijna milderen hoewelze naast knalde. Zultse staat nu voor een zwaar programma met in volgorde R. Wezemaal, DVC Z-W Vlaanderen en RSC Anderlecht als opponenten uit de topvijf.  Kurt Clauw krijgt dus een zware taak maar heeft tijd om tegen Sinaai een ploeg met vertrouwen op de grasmat te plaatsen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties