Derdeklasser knikkert Fulham uit beker

Jimmy Wouters

Fulham heeft op eigen veld verassend de duimen moeten leggen voor Leyton Orient, een ploeg uit de Engelse League Two.

De bezoekers begonnen het beste aan de partij en grepen Fulham meteen bij de keel vast. Ze kwamen dan ook voor rust op een verdiende 2-0 voorsprong door treffers van Craig Easton en Joe Keith. Fulham speelde in die eerste periode bijzonder flets en inspiratieloos, waardoor een 0-2 tussenstand rechtvaardig was.

In de tweede helft leek het erop al zou Fulham de scheve situatie weten recht te trekken. Al na amper 5 minuten spelen verschalkte Collins John met een schuiver doelman Garner. Fulham ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor een uitstekende mogelijkheid vanop 11 meter, maar John zag zijn strafschop gestopt worden.

Fulham kon hierna geen vuist meer maken en ging zo roemloos met 1-2 ten onder. [AN]