Geldwolf Eriksson zorgt voor schandaal

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Geldwolf Eriksson zorgt voor schandaal
Foto: © SC

De Engelse bondscoach Sven Goran Eriksson is over het kanaal in opspraak gekomen na een complot van News of the World. De boulevardkrant regelde een ontmoeting met een namaak-sjeik die zogenaamd Aston Villa wilde overnemen. 

Eriksson was laaiend enthousiast over de plannen van de sjeik. In het gesprek liet de Zweed weten onmiddellijk te zullen vertrekken bij de Engelse bond, ondanks een nog twee jaar lopend contract. In ruil wilde hij dan wel 5 miljoen pond netto per jaar verdienen, exclusief de premies.

Eriksson stelde verder nog voor er 250.000 tot 350.000 euro extra bij te doen als Villa prijzen zou winnen. Hij zou een contract voor drie jaar gaan tekenen.

Indien hij aangesteld zou worden bij Villa, zou hij meteen telefonisch contact opnemen met David Beckham om hem te overhalen naar Birmingham te trekken. Deze transfer zou dan zo goed als zeker doorgaan. Het is echter bij wet verboden om achter de club om transfers te regelen.

Verder bekritiseerde Eriksson in het gesprek nog enkele Engelse internationals. Hij bestempelde ze als zijnde lui en hun transfersom niet waardig. Met die uitspraken lijkt Eriksson zijn ontslagbrief al te hebben ondertekend. Mogelijk volgt Middlesbrough-manager Steve McClaren hem deze week nog op. [KV]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties