Analyse KVK Tienen op vijfde plaats

Guillaume Belaey
| 0 reacties
KVK Tienen op vijfde plaats
Foto: © SC

Op de 15de speeldag in hoogste klasse slaagde KVK Tienen erin om zich op de vijfde plaats te nestelen. Het enige wat veranderde want het overige kwartet bovenaan bleef aan de winnende hand. In de kelderverdieping debuteerde Zultse-trainer Kurt Clauw met een logische nederlaag tegen landskampioen R. Wezemaal. Met uitzondering van het al veroordeelde Opex Oostende zal Zultse  slag moeten leveren met Exc. Kaart, Lentezon Beerse en in minder mate met VCD. E. Aalst om die tweede degradatieplaats (13de) te ontlopen. Markant op deze speeldag de winst met zware cijfers voor Oud-Heverlee Leuven en Stand. Luik.
 
Bij K. Vlimmeren Sp. was men het eens dat leider Anderlecht de verdiende winnaar was. De Brusselse koploper was ontegensprekelijk de beste ploeg al waren de forfaitcijfers enigszins overdreven. Al wees men in het Vlimmerense kamp naar de knappe verrichting van Anderlechtdoelvrouw Gave Van Poucke die een groot aandeel had dat die nul op het bord bleef.
 
Zoals nieuwe trainer Kurt Clauw verwachtte kon zijn team niet optornen tegen de regerende kampioen Wezemaal. Nochtans zag hij zijn armada aanvankelijk veel tegenwind geven want na de openingstreffer van Femke Maes kon op het halfuur Martine De Witte egaliseren. Ook na rust hield Zultse flink stand. De thuisploeg drong aan, duwde Wezemaal terug hoewel uitgeslepen leiders op het gepaste moment toesloegen zodat de thuisploeg geen kansen meer kreeg om het verschil te verkleinen. Zeker is dat Clauw wel één en ander zal hebben geleerd omtrent het taktisch inzicht van zijn ploeg.
 
Zoals eerder aangegeven zorgden Oud-Heverlee en Stand. Luik in hun wedstrijden tegen Opex Oostende en VCD E.Aalst voor een ouderwetse kanonnade.
 
Op Oud-Heverlee Leuven konde toeschouwers zich opwarmen aan een ouderwetse doelpuntenkermis. Na 20 minuten leidde het OHL-overwicht naar 5 doelpunten. Bij rust had de thuisploeg inmiddels 7 doelpunten gescoord. Na de hervatting bleef de OHL-pletwals onveranderlijk verder draaien zodat uiteindelijk 13 doelpunten het scorebord sierden. Junius en Van Der Motte, elk vier treffers en Fanny Kimpe met twee doelpunten waren de blikvangers.
 
Stand.Luik kende evenmin genade voor VCD E. Aalst dat al na één minuut werd gevloerd door Maud Coutereels. Bij rust stond een forfaitscore op het bord en kon Aalst enkel trachten te beletten dat de score opliep. Ook dat lukte niet want in de tweede helft konden de ajuinen niet verhinderen dat Luik nogmaals vijfmaal scoorde zodat dubbele cijfers het eindverdict werd.
 
In de strijd voor die vijfde plaats bleek Zuid-West Vlaanderen geen doetje om zonder handschoenen aan te pakken. KVK Tienen, aanvankelijk voorzichtig gestart, kreeg vijf minuten voor rust het deksel op de neus via een bezoekende doelpunt. Slechts op het uur kon de ,,suikerploeg’’ het evenwicht herstellen via Brenda Das. Een gelijkmaker die blijkbaar Zuid-West mentaal pijn deed want Tienen bleef de bovenhand houden. Met de verdubbeling twee minuten voor affluiten van de ingekomen Ellen Gielen nestelde de thuisploeg zich meteen bij de topvijf.
 
Lentezon Beerse boekte een driepunter tegen Exc. Kaart en dat kan van belang zijn in de verdere ontwikkeling van de degradatiestrijd. Het werd niettemin een wedstrijd van twee ploegen die met bibberende benen op het veld stonden. Niet verliezen ondermijnde trouwens het niveau van deze partij. Inzet en slagkracht aan beide kanten waren aanwezig, enkel het goede voetbal ontbrak om er een bekijkenswaardige wedstrijd van te maken. Evident dat de dubbele nul op het bord bleef na een matige eerste helft.
 
In de tweede helft zag Kaart een doelpunt na voorafgaand buitenspel afgekeurd waarna de bezoeksters bleven loeren op de tegenstoot. In de slotfase kende Beerse dan toch succes toen Annick Caers de winningoal scoorde. Een vermoeid Kaart speelde in de slotfase alles of niets. Het werd uiteindelijk…niets en voor Beerse een gouden driepunter.
 
Tussen Sinaai Girls en WS Woluwe werd het een spannende partij tussen twee betere middenmoters. De Wase ploeg kende een droomstart met de openingstreffer via Lieselot De Bruyn Halfweg eerste helft stak Woluwe even de neus aan het venster. Enige minuten later kende de thuisploeg opnieuw succes met de verdubbeling via Lorca Van De Putte.
 
Na de hervatting nam Woluwe resoluut de teugels in handen zodat Sinaai op haar tellen moest gaan letten. Trouwens een slordige Wase terugspeelbal benutte Woluwe om de aansluitingstreffer te bewerkstelligen. De bezoekers bleven aandringen maar konden geen uitgespeelde kansen meer creëren. Voor Sinaai liep Vicky Tas tegen de derde treffer aan hoewel ze op de Woluwe-doelvrouw knalde. De thuisploeg hield, ondanks een mindere tweede helft, nadien alles onder controle zodat deze winst een mentale opsteker betekende.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties