Villarreal handelt in Argentijnen

Villarreal handelt in Argentijnen
Foto: © SC

De Spaanse eersteklasser Villarreal is druk aan het handelen in Argentijnen. Het heeft spits Luciano Figueroa van de hand gedaan en heeft met Guillermo Franco een nieuwe binnengehaald.

Figueroa wou al een tijdje weg bij Villarreal en om zijn WK veilig te stellen keert hij terug naar zijn vaderland om bij River Plate te spelen. De club uit Buenos Aires legde hem voor anderhalf jaar vast. Opmerkelijk is wel dat Figueroa na die periode terugkeert naar Villarreal waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2009. De aanvaller speelde al vijftien keer voor de Argentijnse nationale ploeg en scoorde daarin liefst negen keer.

Villarreal vervangt Figueroa door Guillermo Franco, ook een Argentijn, en die kon het losweken bij het Mexicaanse Monterrey. De 29-jarige spits zette zijn handtekening onder een contract van 3,5 jaar. Villarreal-coach Manuel Pellegrini kent Franco goed want hij werkte nog met hem samen bij de Argentijnse club San Lorenzo. De spits heeft als geboren Argentijn wel al de Mexicaanse nationaliteit verkregen en speelt sinds kort ook voor dit land. Bij zijn debuut gaf hij meteen twee assists, maar in zijn volgende drie interlands bleef hij droog staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties