Antwerp vs Gram

Joeri De Ren
| 0 reacties
Antwerp vs Gram
Foto: © SC

Eddy Wauters had het reeds gemeld eerder deze week op de nieuwjaarsreceptie van zijn club : "De zaak Gram zal zonder meer overwaaien en Antwerp neemt deze week de nodige stappen om in te gaan tegen het eenzijdige vonnis dat eerder werd uitgesproken." 

Eddy Wauters gaf blijk van vechtlust en  vastberadenheid in zijn speech jegens de aanwezigen.  Dat het Antwerp menens is mag blijken uit de laatste ontwikkelingen.  De club zal deze week bij monde van de V.Z.W. R. Antwerp F.C. en de N.V. Antwerp Stadion de aanstelling van de notaris aanvechten. Ze beroepen zich erop dat het hof niet volledig ingelicht is.  Antwerp zou beide betalingen aan de heer Gram reeds uitgevoerd hebben en hiermee de hypotheek op stadion en gronden hebben doen uitdoven.  Probleem is dat deze betalingen niet konden gedaan worden aan de persoon van Gram zelve daar dit onmogelijk is gedurende de afwikkeling van het faillissement van Delsey Airlines.  De betalingen werden echter correct en volgens overeenkomst uitgevoerd op een wijze conform het wettelijk kader bij zulke zaken.  

Er werd inmiddels “derdenverzet” aangetekend en de betwisting over de aanstelling van de notaris wordt op 7 februari ingeleid.  De club en de N.V. stadion zullen dan via de persoon van meester Engels zichzelf kunnen verdedigen tegen het eenzijdige verzoekschrift van de heer Gram dat buiten hun weten in leidde tot het aanstellen van de notaris.  Ook deze notaris - aangesteld met opdracht de verkoop van de gronden en het stadion te organiseren - werd op de hoogte gebracht van het "derdenverzet".  

Het lijkt er steeds meer op dat er een gerechtelijk spel bezig is tussen R.A.F.C. en de heer Gram waarbij Antwerp zijn verplichtingen lijkt te zijn nagekomen.  Centraal staan duidelijk de fel gegeerde gronden van de Bosuil.  Ook komt er in mei nog een zaak voor die draait rond een betwisting aangaande de hypotheek zelf.  Vele sceptici zullen ongetwijfeld uitkijken naar de rechtszaken die volgen, maar stilaan lijkt het antwoord van de club toch de groep van de sceptici te verkleinen.  [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties