Rel in Togolese kamp

Rel in Togolese kamp
Foto: © SC

Emmanuel Adebayor, die niet startte in de wedstrijd Togo – Congo, wilde niet starten, aldus bondscoach Stephen Keshi. Keshi wilde hem eerst op de bank zetten omdat Adebayor niet veel getraind had de laatste tijd, maar bedacht zich net voor de wedstrijd. Toen was de aanvaller van Arsenal (ex-Monaco) niet meer bereid om te spelen.
 
De neo-Gunner liet zijn ongenoegen duidelijk merken en stelde dat voor hem de Africa Cup voorbij is. Stephen Keshi, de Nigeriaanse bondscoach van Togo, reageerde met “Als hij wil vertrekken, dan mag hij dat. Tot dan maakt hij voor mij nog deel uit van de groep.”
 
Het probleem tussen beide heren lijkt niet opgelost te geraken. Na de wedstrijd weigerden ze elkaar de hand te schudden en Keshi liet nog optekenen dat Adebayor een “bedorven kind” is. “Het hangt van hem af of hij nog wil spelen, en van wat hij toont op training. Het is een bedorven kind en absoluut niet gemotiveerd. Als hij een ster beweert te zijn, moet hij er zich ook naar gedragen. Hij moet doen wat Drogba doet voor Ivoorkust, of Eto’o voor Kameroen.
 
Adebayor leidde Togo naar de Africa Cup en het WK 2006 in Duitsland met elf doelpunten, maar lijkt nu de steun van zijn ploegmaats te verliezen. Kapitein Jean-Paul Abalo verklaarde dat de Togolezen hem niet nodig hebben. “Hij moet maar vertrekken. Hij heeft niet enkel zijn ploegmakkers verraden, maar heel het Togolese volk.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties