Napoli pakt Cup in Brussel

Jacobus De Wilde
| 0 reacties
Napoli pakt Cup in Brussel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend vond in Brussel de Subbuteo Grote Prijs van België plaats. In een ‘all Italian final’ haalden Eagles Napoli het van Bologna Tigers. Efrem Intra was de beste ploeg in de open categorie.
 
Toneel van het indoor voetbalspektakel was het Koning Boudewijnstadion. Meer dan 200 Subbuteo-spelers van over heel de wereld vochten er voor de eerste plaats. “De jongens amuseren zich te pletter met de poppetjes”, zegt Michel Deschuyteneer, ondervoorzitter van de Brusselse Subbuteo Club in HNB.

”Het is zeker even passioneel als gewoon voetbal. De scheidsrechter heeft het niet altijd even gemakkelijk. Soms komt het echt tot hevige discussies, heel af en toe tot vechtpartijen. We hebben zo'n beetje onze eigen hooligans.”

Ook Napolitaan Massimo Bolognino komt aan het woord. De man is lid van het Italiaanse team Eagles Napoli, het beste Subbuteo-team ter wereld. Hijzelf werd individueel al viermaal wereldkampioen. “Ik was altijd al gebeten door voetbal”, zegt hij. “Ik volg de Italiaanse competities en ik ben een grote fan van Napels: de ex-ploeg van Diego Maradona. Wanneer ik Subbuteo speel, beeld ik me dikwijls in dat ik Maradonna ben. Dat motiveert mij. Het is een fantasierijk spel. Veel spelers steken boordevol fantasie.”

De finale werd uiteindelijk gewonnen door de Italianen van Eagles Napoli. Zij waren in de finale sterker dan hun landgenoten van Bologna Tigers. In de open categorie was Efrem Intra de beste ploeg. Zij namen in de finale de maat van Vasco Guimares, eindstand 2-0.
 
Volgende week verhuist het internationaal gezelschap naar Oldham, Manchester. In afwachting van die Grand Prix publiceert Voetbalkrant donderdag een interview met Alan Collins, organisator van het Engelse tornooi. [KV]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties