Sergeant: "Europees voetbal een vergiftigd geschenk"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Sergeant: "Europees voetbal een vergiftigd geschenk"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem blijft het fantastisch goed doen. De neo-eersteklasser won afgelopen weekend van Standard en klimt zo naar de vierde plek in het klassement. Europees voetbal komt zo ongelooflijk dicht bij, dat beseft ook speler Tony Sergeant. Toch is Sergeant er niet zeker van dat Europees spelen wel goed is voor de club.

"Europees voetbal zou nu een vergiftigd geschenk zijn', vertelt Sergeant in De Standaard. "Als de club op een plaats in de top-vijf wil mikken, zal ze moeten professionaliseren. We zijn er ook absoluut niet mee bezig, bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Let wel: je moet er altijd klaar voor zijn. Als we na de dertigste speeldag nog altijd voorin meedraaien en de kans krijgen om Europees te spelen, dan mogen we die absoluut niet laten liggen."

"Of ik vrees voor een terugval? Niet echt. Er wordt al lang verteld dat we nog wel eens een weerslag zouden krijgen, maar die blijft uit. We spelen nu toch al negentien wedstrijden op een hoog niveau, dus waarom zouden we het niet het volledige seizoen kunnen uithouden? Doordat velen het voetbal combineren met een andere baan worden we wel extra belast, maar iedereen beseft hoe belangrijk het is om rust te nemen.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties