Standard de boot in, Zulte Waregem haalt uit

Anthony Van der Planken

Zulte Waregem heeft zwaar uitgepakt in zijn bekerwedstrijd tegen Westerlo. De neo-eersteklasser won met 3-0. Salou was de grote held, want hij scoorde de drie doelpunten.

Standard zal het nog knap lastig krijgen, wil het de halve finales bereiken. De Rouches gingen opnieuw de boot in, dit keer op het veld van AA Gent. Net als in de competitie ging Standard 2-1 onderuit. Onyewu pakte al na 20 minuten rood, maar desondanks kwam Standard op voorsprong via Kovalenko. In de tweede helft stelde Grégoire al gauw gelijk, waarna Davy De Beule diep in blessuretijd voor de winnende treffer zorgde.

In Moeskroen en Sint-Truiden was er een stuk minder te bleven. Beide ploegen bleven op 0-0 steken tegen respectievelijk Beveren en Charleroi.