Van Acker fel bekritiseerd

Joeri De Ren
| 0 reacties
Van Acker fel bekritiseerd
Foto: © SC

Trainer Regi Van Acker staat fel ter discussie bij de supporters en in de pers.  De resultaten van de oudste club van het land zijn op een dramatisch dieptepunt aanbeland.  Antwerp staat op twee na laatste in de tweede klasse en ziet het degradatiespook nu vol in de ogen.  Logisch dus dat de trainer onder vuur ligt. 
 
Eerst waren er de supporters die een petitie begonnen om het ontslag van de trainer te eisen.  Daarna werd hij ook nog eens op Ebay te koop aangeboden.  Toen begon de pers aan de alarmbel te hangen.  Eerst meldde Het Laatste Nieuws dat Marc Brys gepolst was als nieuwe trainer maar dat hij toen net getekend had bij Deinze.  Een kwakkel ?  Een strategische zet van Brys als nieuwe trainer van Deinze – tegenstander van Antwerp binnen enkele weken – of toch waarheid ?  Van Acker zelf en de supporters met hem geloven er alvast niet in.  Nu pakt Gazet Van Antwerpen uit met de insinuaties dat Manchester United Andy Welsh – de huidige hulpcoach van RAFC gestuurd door de Engelse club – wel eens het roer zou kunnen overnemen... 
 
De club zelf blijft bij monde van secretaris Paul Bistiaux zijn vertrouwen uitspreken in de trainer.  Eerder dit weekend benadrukte ook voorzitter Eddy Wauters dat een ontslag niet aan de orde is. Feit is dat Regi Van Acker op de Bosuil een enorm krediet geniet en dat de trainer als verzachtende omstandigheid kan pleiten dat de groep toch tĂ© mager uitviel dit seizoen in tweede klasse.  De inbreng van de Engelse jongeren kon nog niet voor een kentering zorgen en de teleurstelling was zeer groot vorige week bij supporters, spelers, bestuur Ă©n trainer.  Secretaris Bistiaux en Regi Van Acker zelf pleiten er voor om de kalmte te bewaren en in de volgende wedstrijden te evalueren of de nieuwe spelers een surplus kunnen betekenen en of Antwerp hiermee genoeg geholpen zal zijn.  Hard werk staat voorop en de trainer gelooft er stellig in dat de innig aangehaalde band met Manchester – in de vorm van 5 extra spelers en 1 trainer – zal renderen.  Enkel het keepersprobleem blijft zich opdringen.  Ristovic ging nu drie weken op rij in de fout en ook hij krijgt openlijk kritiek te verwerken.  Niet enkel de fans en de pers leggen hem het vur aan de schenen, ook de eigen medespelers sparen hem niet.  Van Acker zegt dat geen enkele van de 5 keepers er bovenuit steekt, maar dat wisselen de consistentie niet ten goede komt. Enigzins merkwaardig voor een trainer die deze logica niet aanhangt wanneer het op de veldbezetting aankomt.  Ook de spelers uiten stilaan kritiek aangaande het ontbreken aan herkenbaarheid.  Er is geen consistent systeem.  De trainer wisselde dit seizoen reeds alle mogelijke systemen af en dit met allerlei spelers op uiteenlopende posities. 
 
De aanhangers van Van Acker wijzen vooral met de vinger naar de spelers.  De tegenstanders wijzen vooral naar de trainer.  Feit is dat de trainer zwaar onder druk komt te staan en dat de supporters ook de druk op het bestuur aan het opvoeren zijn.  Coach Van Acker heeft dringend nood aan punten, net als de club zelf.  Antwerp verlangt vurig dat er eens positief nieuws te rapen valt op de Bosuil.  De club snakt naar de wederopstanding en het klampt zich vast aan elk sprankeltje hoop.  De Gazet van Antwerpen schreef gisteren nog maar eens als zoveelste “de kroniek van een teloorgang” neer.  Ook de pers ziet het enkel somber in.  Uiteindelijk doet het er niet toe of de malaise een gevolg is van het arrest Bosman, het missen van het Eurostadion, de slechte transferpolitiek, het missen van de boot van het professionalisme 50 jaar geleden of gewoon een slecht bestuur... Feit is dat Antwerp weinig financiĂ«le armslag heeft momenteel en dat iedereen die met de Bosuil begaan is vecht voor het overleven van de club.  Vraag is of de wedstrijd dit weekend op Oostende het begin kan zijn van een remonte.  Wordt vervolgd zaterdag in het Albertparkstadion. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties