Antwerp wil nieuw stadion

Joeri De Ren
| 0 reacties
Antwerp wil nieuw stadion
Foto: © SC

Het is een lang verhaal maar er lijkt nu toch een nieuw hoofdstuk aangebroken.  Eerst was er het stadion met schuifdak van ‘gentleman’ Kessler.  Dit megalomane idee bleek meer fantasie dan realiteit.  Toen was er het Eurostadion en was er teveel politieke onwil.  Sinds dit jaar is er een plan voor een nieuwe Bosuil.  Derde keer goede keer ? 

Antwerp schetste reeds een concept en zoekt nu naar steun voor dit plan.  Er is niet enkel het financiële plaatje, maar ook het politieke plaatje.  Naar analogie met de vele Waalse clubs in dit land die grote subsidies ontvangen van gewest en stad hoopt ook Antwerp dat de overheden willen helpen in het realiseren van deze broodnodige investering.  Om de club leefbaar te houden en nieuwe investeerders aan te trekken heb je ook de nodige uitstraling van doen en een nieuw stadion is een bewezen remedie bij clubs die in een neerwaartse spiraal terecht komen.  

De club had reeds een onderhoud met de Stad Antwerpen over de plannen.  Er werd vooral gepraat over concept en visie.  Antwerp wil liefst een multifunctioneel stadion neerpoten dat ook onderdak kan bieden aan commercie en verenigingsleven.  Tevens wil Antwerp zijn vele gronden ook optimaal verzilveren - deels om het stadion te bekostigen - door het inplanten van woongelegenheidsprojekten in de daarvoor voorziene zones.  

De Stad - vertegenwoordigd door Patrick Janssens, Ludo Van Kampenhout en Chantal Pauwels - ontving de Antwerpse  delegatie en liet deze weten niet anti renovatie en of vervanging van het stadion te zijn, zolang de plannen rekening hielden met de geldende gewestplannen.  Antwerp werd gevraagd het projekt meer duidelijkheid mee te geven door gedetailleerde plannen in te dienen.  Pas dan kan alles getoetst worden aan regelementen en voorschriften. Het is echter een publiek geheim dat velen eerder een ander plan genegen zijn.  Het betreft dan de droom van de beweging “Metropoolstadion” rond Rudi Ryckewaert.

 

Wat zeker is is dat het eerste plan van de club teruggefloten werd en dat deze nu opnieuw haar huiswerk moet maken.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties