Scolari solliciteert op Engelse radio

Scolari solliciteert op Engelse radio
Foto: © SC

De Braziliaan Felipe Scolari heeft aan BBC Radio Live verteld dat hij zichzelf wel ziet als opvolger van Sven-Goran Eriksson, de bondscoach van Engeland. Scolari staat nu nog aan het hoofd van Portugal en zou na het Wereldkampioenschap in Duitsland graag de Engelse nationale ploeg trainen.
 
“Ja, ik zou die functie graag bekleden,” vertelde Scolari, ex-bondscoach van Brazilië, waarmee hij in 2002 de wereldtitel pakte. “Engeland is een fantastisch team. Als ik eind juli einde contract ben bij Portugal, ben ik vrij. Dan  zou ik Engeland wel willen coachen, ja.”
 
“Ik ben een goede trainer,” gaat Scolari zijn sollicitatie verder, “en ook een wereldburger. Portugal is nu een beter team dan voor mijn komst. Ik ben in elk land een gelukkig man. In Koeweit, Saoedi-Arabië, Japan en Brazilië heb ik gewerkt. Als ik naar Engeland wil gaan, zal ik de taal eerst wat beter moeten beheersen, en ook wat meer te weten komen over de functie. Dat kan enkele maanden duren, maar dat is voor mij geen probleem. Ik ken de taal van de spelers heel goed, het is belangrijk om met hen te communiceren.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties