Lierse reageert: "Leefbaarheid club aangetast"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Lierse reageert: "Leefbaarheid club aangetast"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse heeft maandagmorgen gereageerd op de Panorama-reportage over de gokmaffia in het Belgische voetbal met een open brief. De club veroordeelt de praktijken en stelt zelfs dat de leefbaarheid van Lierse aangetast wordt door personen als Zheyun Ye.

We geven u de volledige brief mee:

Beste Supporters en Sympathisanten,

Zoals ieder van jullie hebben wij gisterenavond met meer dan gewone belangstelling de uitzending van Panorama over de rol van de gokmaffia in het Belgische voetbal bekeken. Wij zullen heel eerlijk zijn: wat wij te zien hebben gekregen, heeft ons geweldig geschokt en verontwaardigd.

Reeds maanden geleden werd door ons, na een grondig gevoerd intern onderzoek, actie ondernomen om dergelijke praktijken aan te klagen. Bovendien helpt de club sinds geruime tijd de gerechtelijke diensten met alle mogelijke middelen om voor eens en voor altijd een einde te maken aan deze laakbare praktijken.

Het gaat hier immers niet alleen om strafbare feiten waarbij een kliekje malafide individuen op heel korte tijd poogt enorme sommen geld te vergaren. Het gaat hier om zoveel meer: de competitie zelf wordt vervalst en het overleven van verscheidene clubs zelf wordt in gevaar gebracht. Lierse is één van de clubs die door de aangetoonde gokpraktijken zware schade heeft opgelopen, en niet alleen op sportief vlak. De leefbaarheid van de club zelf is in het gedrang gekomen door deze praktijken.

Het kan voor ons absoluut niet door de beugel dat onze trouwe supporters, de Stad Lier, onze klanten, onze jarenlange sponsors, al onze bonafide medewerkers en vrijwilligers systematisch bedrogen worden door dit “select gezelschap” van corrupte jongleurs.

Wij verzekeren jullie dat wij deze strijd in overleg met de bevoegde instanties tot het einde zullen voeren en zijn ervan overtuigd dat onze aanzet tot actie van enkele maanden geleden zeer snel tot concrete resultaten zal leiden.

Dat is onze plicht aan al onze stakeholders. Wij zijn ervan overtuigd dat wij hierbij op jullie steun mogen blijven rekenen. Wij houden jullie op de hoogte van onze vorderingen.

Tot binnenkort,

Leo Theyskens, Voorzitter K.Lierse S.K.
Danny Aras, Manager

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties