Henrik Larsson tekent voor Helsingborg

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Henrik Larsson tekent voor Helsingborg
Foto: © SC

Wat al langer in de lucht hing, is nu ook officieel: Barcelona-spits Henrik Larsson verhuist in de komende zomer naar het Zweedse Helsingborgs IF, de club waar hij zijn carriere begon. Dat liet de international zelf vanuit Spanje weten. Larsson tekent bij Helsingborg een contract van 18 maanden met een optie op nog een extra jaar.

Het was al langer bekend dat er contact was tussen Larsson en Helsingborg. De Zweedse spits geeft nu ook te kennen dat hij al sinds oktober voor Helsingborg gekozen had: "Al sinds vorige zomer volde ik dat het tijd was om naar huis terug te keren. Uiteraard was Helsingborg het enige alternatief: ik ben steeds een Helsinborg-man geweest. Toen bleek dat de club ook van haar kant erg geinteresseerd was, zijn we beginnen onderhandelen. Dat verliep allemaal succesvol, en daar ben ik ook enorm blij om."

Larsson begon zijn professionele carriere in 1988 bij Helsingborg. In 1993 verhuisde hij naar Feyenoord, en van 1997 tot 2004 maakte hij het mooie weer bij Celtic. Daarna verkaste Larsson naar Barcelona. Bij elke van deze clubs groeide de Zweed uit tot een van de publiekslievelingen. Bij Helsingborg zal Larsson het rugnummer 17 dragen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties