Rangers rukken op naar derde stek

Glasgow Rangers heeft weer eens een wedstrijd winnend weten af te sluiten. De Schotse club, met Thomas Buffel in de basis, won zaterdagmiddag met 2-0 cijfers van Hibernian en komt zo op de derde plaats te staan.

De Rangers speelden een erg goede wedstrijd. De ploeg kreeg wat kansjes via Ferguson en Prso, maar de beste kans was toch wel voor Buffel. Zijn inzet ging echter net naast. Vlak voor rust was het dan wel raak. Kris Boyd zette de oververdiende 1-0 tussenstand op het bord. Die treffer was meteen het eerste doelpunt van de Rangers in 342 minuten.

Ook na de pauze bleef de thuisploeg de druk hoog houden. Hibernian kwam maar zelden aan het doel van Waterreus. Een kwartier voor tijd besliste Barry Ferguson dan de wedstrijd door er 2-0 van te maken. [AN]