De keeperskwestie in Brugge

Kristof Blomme
| 0 reacties
De keeperskwestie in Brugge
Foto: © SC

Doelman Butina viel tegen AS Roma na amper een kwartier uit met een blessure. Nochtans had de goalie vooraf al iets gevoeld, maar niks gezegd. Vreemd dat iemand met die ervaring zichzelf zo slecht kan inschatten. Volgens Sport/voetbalmagazine gaat Club Brugge bovendien op zoek naar een nieuwe derde doelman voor volgend seizoen. Aangezien Butina vertrekt, trekt blauw-zwart het liefst een ervaren doelman aan, maar dat wordt een moeilijke klus.

Tomislav Butina vertrekt eind dit seizoen naar Olympiakos. Hierdoor blijft Club met twee jonge doelmannen achter. Stijn Stijnen krijgt de kans als eerste doelman. Door de blessure van Butina krijgt hij zelfs nu al de kans om zich te tonen. De blessure van de Kroaat, tegen AS Roma, deed wat stof opwaaien. Volgens keeperstrainer Verlinden gaf Butina op zondag voor het eerst aan last te ondervinden aan de hamstrings. Op maandag en dinsdag kon hij normaal trainen en ook tijdens de opwarming gaf de international geen krimp. "Dan ben je fit", aldus Verlinden.

Butina vindt niet dat hij schuld treft. "Ik heb een hoge pijngrens. Ik heb vaker gespeeld met pijn, dus ik kon niet inschatten of het nu wel gevaarlijk was. Na een sprong en een korte sprint voelde ik plots iets." Door die blessure bestaat de kans echter dat Stijnen de rest van het seizoen in doel blijft aangezien de Kroaat volgend seizoen vertrekt. "Ik voel die druk vanuit de media. Als je kampioen wil worden heb je wel mijn ervaring nodig."

Door het vertrek van de eerste doelman schuift ook Glenn Verbauwhede een plaatsje op. De jonge keeper heeft veel talent, maar is nog niet constant genoeg. Toch hoopt de belofteninternational volgend seizoen op meer. "Iedereen zegt dat ik tweede doelman word, maar dat moet toch beslist worden op het veld? Ik denk dat we volgend seizoen zeker op dezelfde golflengte beginnen. Stijn en ik gunnen elkaar het geluk wel en we zijn professioneel genoeg om die relatie zo te houden."

Blijft dan nog de vraag wie derde doelman wordt. Vonck en Reynaert worden blijkbaar nog niet voldoende geacht aangezien Club op zoek gaat naar een derde doelman. Oorspronkelijk was het de bedoeling om iemand met ervaring aan te werven, maar die is niet gemakkelijk te vinden. Het wordt dus meer dan waarschijnlijk iemand uit de tweede of derde klasse die nog kan opgeleid worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties