KVK Tienen - Rapide Wezemaal 2 - 4

Guillaume Belaey
KVK Tienen - Rapide Wezemaal   2 - 4

De Tiense dames die op de Bergévest nog geen enkel puntje prijsgaven, moesten het opnemen tegen de autoritaire leider en landskampioen Wezemaal.

1ste Helft: Van bij de start drukten de bezoeksters (voor de gelegenheid in groene uitrusting) hun stempel op de wedstrijd.
Hanne Vandegoor zorgde voor het eerste gevaar en in de 11de minuut vond Kristien Elsen het hoofd van Evi Willekens aan de tweede paal 0-1.
KVK Tienen reageerde vinnig en goede pogingen van Ann Huybrechts en Lien Vleminckx kenden jammer genoeg geen succes.
Wezemaal was efficiënter in de afwerking en Femke Maes zorgde voor de 0-2 in de 23ste minuut.
Vijf minuten voor de rust kreeg Brenda Das dé kans om te scoren maar ze besloot in de handen van Isabel Donvil.

2de Helft: Na vijf minuten in de tweede helft maakte Karen Meeus er  0-3 van en toen Verelst in de 59ste minuut de 0-4 op het bord zette was het verdict te zwaar voor een moedige thuisploeg.
Beide trainers gooiden dan hun wisselspeelsters in de strijd en de thuisploeg kwam nu dreigend opzetten. Een missertje van doelvrouw Donvil werd door Ellen Gielen handig afgestraft 1-4 (76ste minuut) en een ver schot van Elke Meers op de deklat werd door Davina Philtjens in de rebound binnengetikt (87ste minuut).
De niet altijd konsekwent leidende Carla De Boeck weigerde dan nog een strafschop aan een sterk spelende Philtjens na een overduidelijke duwfout.

Besluit: door deze verdiende zege komt Rapide Wezemaal wel heel dicht bij een nieuwe landstitel en moeten onze meisjes zich opmaken voor de moeilijke uitwedstrijd op Anderlecht om daar hun schitterende derde plaats te verdedigen.

Ploeg KVKT: Peeters, De Ruyter, Moens (71' Dormaels), Onclin, Huybrechts (76' Mathëi), Vleminckx, Meers, Put (68' Gielen)
Coteur, Philtjens en Das.

Doelpunten: 11' 0-1 Willekens, 23' 0-2 Maes, 50' Meeus 0-3, 59' Verelst 0-4, 76' Gielen 1-4, 87' Philtjens 2-4

Kaarten : geel : Huybrechts en Peeters (KVK)