WK-bondscoaches ontevreden

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK-bondscoaches ontevreden
Foto: © SC

Op 15 mei 2006 moeten alle WK-bondscoaches hun definitieve spelersselectie voor het wereldkampioenschap bekendmaken. Volgens enkele bondscoaches zoals Sven-Göran Eriksson (Engeland), Marco Van Basten (Nederland) en Jurgen Klinsmann (Duitsland) komt deze datum veel te vroeg voor de start van het toernooi. Vanaf 15 mei kan er enkel nog een speler vervangen worden als die geblesseerd is en het desbetreffende land met een doktersverklaring naar de wereldvoetbalbond FIFA stapt.

Eriksson liet weten dat het een probleem is dat je geen speler meer kan wisselen na 15 mei behalve bij een blessure en als je een doktersverklaring voor de FIFA hebt. Maar bij vormverlies kan je niet meer ingrijpen en dat stoort Eriksson. De Zweed zou het dan ook goed vinden mocht de uiterste datum van het bekendmaken van de selectie wordt verschoven tot één week voor de start van het WK.

Eriksson weet dat ook andere bondscoaches niet gelukkig zijn met die datum. Zo telefoneerde hij al met zijn Nederlandse collega Van Basten die dezelfde mening deelt. Eriksson zelf weet ook wel dat de echte voorbereiding op het WK op 15 mei begint, maar er moeten dan nog steeds oefenwedstrijden worden gespeeld. Het WK begint trouwens op 9 juni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties