Ook Virton en Wiggers zijn verdacht

Ook Virton en Wiggers zijn verdacht
Foto: © SC

Net zoals zoveel mensen volgt Humo de verhalen rond de gokaffaire op de voet. Het tijdschrift pakt zelfs geregeld uit met nieuwe elementen. In de editie van deze week gaat het dieper in op een paar wedstrijden van tweedeklasser Virton en de rol van Michael Wiggers daarin.

In april van vorig jaar deelde Bingoal aan de Belgische voetbalbond mee dat er op een periode van minder dan een maand tijd, drie keer zeer grote bedragen zijn ingezet op wedstrijden van Virton. Zo hoog zelfs dat zowel Bingoal, Ladbrokes als Mr. Bookmaker de laatste wedstrijd tegen Eupen van hun lijst halen.

Na onderzoek kan men bij Bingoal achterhalen dat iemand die meerdere malen probeerde 3.000 euro in te zetten op het verlies van Virton tegen Eupen, Alex Leroy is. Leroy is de oom van Michael Wiggers, nu spelende voor Zulte Waregem maar toen actief bij Virton. 

Joeri Impens van Bingoal vertelt wat ze met de informatie deden: "We hebben dat gemeld bij de voetbalbond. Ze hebben ons één keer getelefoneerd om te zeggen dat er onvoldoende bewijzen waren. Een oom die verdacht veel geld inzet op verlies van de ploeg waar zijn neef bij speelt, hoeveel meer bewijzen heeft een mens nodig?"

Bondsprocureur René Verstringhe bevestigt dat men met de speler heeft gesproken, maar zegt dat er niks van aan is. Ook Wiggers zelf zegt dat het grove leugens zijn. Pittig detail is wel dat tijdens de winterstop van vorig seizoen de flankspeler onderhandeld heeft met het KV Oostende van toenmalig trainer Gilbert Bodart. Wiggers geeft dat toe dat hij onderhandeld heeft over een contract bij de kustploeg, maar dat Virton een klacht had ingediend omdat hij niet transfervrij was en daardoor alles in het water viel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties