RSC Anderlecht - KVK Tienen 2 - 0

Guillaume Belaey
RSC Anderlecht - KVK Tienen  2 - 0

Zonder de zieke Sindy Put en de wegens tandproblemen onbeschikbare kapitein en libero Veronique De Ruyter werd de verplaatsing naar Anderlecht nog een stuk moeilijker.

1ste Helft: Anderlecht zorgde onmiddellijk voor veldoverwicht met verzorgd voetbal, maar doelvrouw Heidi Peeters en gelegenheidslibero Cathleen Coteur pareerden de aanvallen van de thuisploeg.
De beste kans van de eerste helft was voor de Tiense meisjes en kwam er na een doorsteekpas van Davina Philtjens naar Elke Meers, die alleen voor doel niet kon afwerken (23ste minuut)
Ruststand 0-0

2de Helft: Meer druk van Anderlecht na de rust en weer was er een goede kans voor Elke Meers die door de ver uit haar doel gekomen Gave Van Poucke op verdachte wijze van de bal werd gezet (50ste minuut).
Vijf minuten later lag een slecht ontzetten in de bezoekende verdediging aan de basis van de 1-0. Sarina Heirbaut kon na een voorzet van Dermul van op links te gemakkelijk aan de tweede paal binnen tikken.
Amper één minuut later verdween een voorzet van Nikki De Cock, van praktisch aan de rechtercornervlag, via de deklat onbereikbaar in het doel van Heidi Peeters.
Wedstrijd gespeeld en nog open kansen in de 85ste en 87ste minuut voor Van Humbeeck en Segers.

Besluit: Volgende zaterdag gaan de Tiense meisjes op bezoek bij het voorlaatst gerangschikte Zulte. Dit wordt zeker geen gemakkelijke klus bij een club in puntennood.

Ploeg KVKT: Peeters, Moens (‘70 Boogaerts), Huybrechts, Mathëi, Vleminckx, Meers, Gielen (‘75 Broos), Dormaels (‘75 Onclin), Coteur, Philtjens en Das.

Kaarten : ’26 Dormaels, ’30 Coteur.

Scheidsrechter : Hanon Patrick