RSC Anderlecht - Lentezon Beerse 1 - 1

Guillaume Belaey
| 0 reacties
RSC Anderlecht - Lentezon Beerse  1 - 1
Foto: © SC

Gelijkmaker diep in blessuretijd!
 
 
Eerste helft: Beerse wil absoluut in de top tien eindigen en ging dus op zoek naar punten in Brussel. Vanuit een goede organisatie zo lang mogelijk de nul houden en gevaarlijk proberen uit te breken op de flanken, dat was de opdracht die de bezoekende speelsters van coach Hugo Wuyts meegekregen hadden. Alzo kreeg Anderlecht balbezit, maar geen ruimte aan het strafschopgebied en dus konden we weinig kansen noteren, want een creatieve oplossing voor het hun gestelde probleem had de thuisploeg niet in huis. 

In de beginfase een schot voorlangs van Leen Wauters en op de 32’ een ver en gevaarlijk schot van Berit Stevens dat mooi over getikt werd door Veerle Willekens. Even voordien echter een eerste waarschuwing voor de thuisploeg want het schot van Annick Caers, op een schoolvoorbeeld van een perfect uitgevoerde counter, ging slechts centimeters over.
 
Tweede helft: De thuisploeg begon zoals in de eerste helft met geduldig opbouwen, maar even snelle verrassende hoge druk van de bezoeksters bracht Tinne Vanhuele op aangeven van Janice Cayman in scoringspositie en die aarzelde niet. De bezoekers op voorsprong. Ook de bij rust ingebrachte Nadia Dermul kon het inspiratieloze spel van de thuisploeg niet doen keren. Het gevaar moest komen van, het dient gezegd, menig licht gefloten vrije trap rond de bezoekende zestien. 

Aan de overkant werd een dreigende Janice Cayman net voor, of was het in (?), de zestien gepakt, maar hier besloot de ref van dienst toch maar om even de ogen te sluiten…. Om 16u53 kreeg Sarina Heirbaut een bal aangespeeld op de zestien meter, ze kapte zich mooi vrij, draaide en schoot binnen. Een mooie individuele actie, maar een domper voor de bezoekers en slechts een pleister op de wonde voor Anderlecht.
 
 
Een collectief sterker en gedisciplineerd Lentezon was tactisch en mentaal duidelijk de betere van een wel individueel sterker Anderlecht. Voetbal is echter een ploegsport en dus is dit gelijkspel meer dan gewettigd. Al heerste in het bezoekende kamp toch vooral teleurstelling over de, diep in blessuretijd,  verloren punten…..
 
Doelpunten: 48’ Tinne Vanhuele (0-1), 95’ Sarina Heirbaut (1-1)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties