Antwerp is boos op Dong

Dirk Pieters

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp-trainer Regi Van Acker noemde Fanghzhuo Dong al verschillende keren de beste spits in de tweede klasse, maar dit weekend kon Van Acker niet lachen met de toeren van de Chinees.

Dong liet zich weer eens van zijn minder fraaie kant zien. In het begin van de tweede helft leek Dong nog de held te gaan worden nadat hij een prachtig doelpunt had gescoord, maar tien minuten voor tijd ging het mis. Bij een 2-2 stand trapte de Chinees zijn tegenstander bewust in het aangezicht. Eupen-speler Geraerts nam Dong bij zijn been en liet hem vallen, Dong reageerde met een kung-fu trap en kreeg terecht rood. Gelukkig voor Dong won Antwerp de wedstrijd nog met 3-2.

"Die overtreding kost hem allicht vier tot zes weken schorsing. Dit kan niet meer door de beugel. Dong is een hele goeie voetballer, maar het is niet de eerste keer dat hij reageert op zo'n manier. Ik hoop dat de clubleiding mij volgt en dat hij er deze keer niet met een milde straf vanaf komt", aldus de Antwerp-trainer. [AN]