"Bij verlies zondag is Club defintief uitgeteld"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"Bij verlies zondag is Club defintief uitgeteld"
Foto: © SC

Volgende zondag staat in Brugge de toppers der toppers op het programma. Club Brugge ontvangt Anderlecht in wat voor de landskampioen wel eens de match van de laatste kans kan worden. Club mag immers niet verliezen en moet eigenlijk gewoon winnen, wil het zijn kansen op de titel handhaven. Dat beseft men zowel in Brugge als in Anderlecht maar al te goed.

"We gaan naar Olympia om te winnen, zoals altijd", zegt Anderlecht-trainer Franky Vercauteren ambitieus in Het Nieuwsblad. "Wij kunnen Club definitief uittellen, klopt. Maar zij zullen erop gebrand liggen om hun wedstrijd van de laatste kans niet te verknallen. De motivatie zal groot zijn bij Club en ze hebben de kwaliteiten om het ons knap lastig te maken."

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is het daar volmondig mee eens: "We mogen zondag geen vrede nemen met één punt, want in dat geval kan Standard de lachende derde worden. We gaan voor niets minder dan de drie punten, want dan is Brugge definitief uitgeteld."

Bij Club Brugge beseffen ze dat laatste maar al te goed. "De wedstrijd tegen Anderlecht zal heel belangrijk zijn: door te winnen kunnen we al veel rechtzetten", reageert trainer Jan Ceulemans. "En Club kan thuis altijd iets meer."

"We spelen tegen Anderlecht om in de titelrace te blijven", treedt Gert Verheyen zijn trainer bij in De Gazet Van Antwerpen. "Niet winnen en het is gedaan. Als dit ons niveau is, moeten we niet denken dat we kampioen kunnen worden. Het is simpelweg ondermaats. We komen naar Westerlo voor winst en moeten aan het einde van de rit nog blij zijn dat we niet de boot ingaan. Gelukkig is de ene wedstrijd de andere niet. Plus: thuis is het de jongste weken wel nog altijd goed afgelopen. Daar moeten we ons aan vastklampen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties