Analyse Club Brugge verliest opnieuw terrein

Thomas Dubois
| 0 reacties
Club Brugge verliest opnieuw terrein
Foto: © SC

Speeldag 27 lijkt wel een kopie van twee weken geleden. Club Brugge verliest nog maar eens punten op verplaatsing en mag zich na de makkelijke winst van Anderlecht en Standard opnieuw de verliezer van de speeldag noemen. Het heeft daarbij veel geluk dat de dichtste achtervolgers – Zulte Waregem en Racing Genk – het vrijdagavond lieten afweten. Lierse deed door de winst tegen Zulte Waregem een gouden zaak en komt zo opnieuw net boven de degradatiezone te staan. La Louvière en Beveren delen na dit weekend de laatste plaats. Zowel bovenaan als onderaan ligt de strijd nog volledig open. En geef toe, zo hebben we het graag.

De topper van het weekend stond vrijdagavond al op het programma. Standard kreeg het bezoek van Racing Genk, dat enkel een bijrol speelde. Standard speelde op kampioenenniveau en had geen problemen met Racing Genk, dat op een goede mogelijkheid van Vandenbergh na amper of niet gevaarlijk was. Standard kreeg tal van kansen maar kon enkel scoren via Niculae, die z’n afstandsschot via de paal binnen zag gaan. Met nog zeven wedstrijden te gaan doet Standard wat het moet doen en komt het toch een stapje dichter bij de titel.

In Zulte Waregem viel er geen competitierecord te noteren voor doelman Merlier, al na vier minuten zag hij de bal voorbij dwarrelen en in doel belanden. Een voorzet van Imschoot op vrije trap ging voorbij alles en iedereen en strandde uiteindelijk over de doellijn in doel. Lierse speelde uitgekookt en compact en was de betere ploeg. Zulte Waregem vond geen antwoord en verloor zo met 0-1 en mist zo een uitstekende kans om dichter te komen bij Club Brugge.
 
Echt groot nieuws is het niet meer, Club Brugge dat wederom punten verliest op verplaatsing. Na nieuwjaar haalde het in totaal 3 op 12 buitenshuis, dat is veel te weinig voor een ploeg die pretendeert kampioen te spelen. Thuis loopt het zoals het moet maar op verplaatsing is er blijkbaar een onverklaarbaar mentaliteitsprobleem. Het zou niet mogen voor profs. Club Brugge doet een slechte zaak in de competitie maar ze uitgeschakeld voor de titel noemen is voorbarig, zeker in deze Mickey Mouse-competitie. 

Anderlecht had zaterdagavond weinig of geen problemen met een zwak acterend Beveren. De jongens van Eddy De Bolle, die vorige week toonden nog te leven, bleken zich plots terug in comateuze toestand te bevinden, en kregen in heel de wedstrijd niets deftigs klaar. Het stootte op een sterk Anderlecht, dat onder aanvoer van Zetterberg en Frutos vier keer scoorde. Anderlecht toont zich na het 3-0 verlies op Sint-Truiden mentaal weerbaar en is klaar voor de topper der toppers volgende week tegen Club Brugge.
 
Lokeren kon op Charleroi niet wat het tegen Club Brugge en Standard wel kon, namelijk punten pakken. Charleroi wilde duidelijk iets tonen aan het publiek en deed dat met succes. Het was wel Lokeren dat via Kristinsson op voorsprong kwam. De vreugde was slechts van korte duur want na 20 minuten stond het alweer gelijk na een doelpunt van Sterchele. Nadien toonde Milojevic zich opnieuw als de uitblinker maar hij kon toch niet verhinderen dat Akgul en Camus in de slotfase nog de 3-1 rondmaakten. 

Weinig doelpunten in La Louvière – Roeselare na een zwakke wedstrijd, La Louvière was de betere ploeg in de eerste helft maar stuitte telkens op een sterke Sierens, die wel wat geluk had toen z’n hands buiten de zestien niet gezien werd. In de tweede helft viel er buiten de rode kaart voor Blay op het uur weinig te beleven. La Louvière blijft aan de staart slingeren terwijl Roeselare in de grijze middenmoot blijft vertoeven.
 
Cercle Brugge is aan een negatieve reeks bezig, het heeft de slechtste verdediging van eerste klasse en kon de laatste weken niet al te veel laten zien in positieve zin. Ook zaterdagavond verloor het opnieuw. Het werd 0-1 in het Jan Breydelstadion. Al na 18 minuten stond de eindstand op het bord. Zoltan Pëto kon de afvallende bal voorbij de Cercle-doelman trappen. Cercle Brugge staat nog drie schamele puntjes boven de degradatiezone.
 
Moeskroen kon geen vervolg breien aan de 6-0 overwinning van vorige week tegen Cercle Brugge, Germinal Beerschot won met 1-0 en lijkt het behoud binnen te hebben met nog zeven speeldagen te gaan. Matchwinnaar was Mario Cvitanovic, die een voorzet van Monteyne maar binnen te tikken had.

Ook amper doelpunten in AA Gent – Sint-Truiden, één beslissende actie besliste over de wedstrijd. En die actie kwam van wie anders dan Mbark Boussoufa, hij zette Hayen in de wind en zette voor richting De Beule, die makkelijk scoorde. Enkele minuten eerder had Gent al een strafschop gekregen na een fout op Boussoufa, Smoje kon die niet omzetten.
 
Dit weekend doen Standard en Anderlecht de beste zaken maar dat kan volgend weekend terug helemaal anders zijn. Vrijdagavond staat er een Waalse topper op het programma. Standard mag richting Mambourg waar Charleroi voor het bezoek van Standard immer de messen geslepen heeft. Zondag op het middaguur staan Club Brugge en Anderlecht tegenover elkaar. Wint Club Brugge dan is alles opnieuw mogelijk. Wint Anderlecht, dan is Club Brugge wellicht definitief uitgeschakeld voor de titel. Spanning gegarandeerd, zeker wetende dat de top twee ook niet oppermachtig is buitenshuis. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties