Analyse Wezemaal kampioen, D. Zultse hoopt

Guillaume Belaey
Wezemaal kampioen, D. Zultse hoopt

Sinds zaterdag jl mag Rapide Wezemaal zich opnieuw kampioen noemen en dat reeds voor de derde keer. Het feit dat Rapide dit moest uitvoeren aan de kust was van geen enkel belang. Onderaan zorgde D. Zultse na winst bij medekandidaat Exc. Kaart weer voor hoop. Hoop om aan de barrageduels te ontsnappen zit er meteen dik in.

Bij rode lantaarn Opex Girls Oostende kon kampioen Wezemaal zich zowat alles veroorloven. Het kon scoren aan de lopen band en plaatste bovendien afscheidnemende doelvrouw Isabelle Donvil in de spits terwijl ook andere verdedigsters als aanvalslinie gingen evolueren. Kortom de drievoudige Belgische kampioen scoorde 13 keer en kon daarna een feestje bouwen. Ook Voetbalkrant wenst de Wezemaalse kampioenen te feliciteren voor het behalen van deze derde titel op rij.

Nadat Zultse twee weken geleden tegen Kaart op eigen veld werden ingepakt deed de formatie van trainer Kurt Clauw dat evenzeer bij de Antwerpse club. Met gedecideerde combinaties gekoppeld aan trefkracht kon Zultse uitlopen met twee doelpunten alhoewel Kaart snel terugsloeg met de aansluitinggstreffer. Naderhand bleef de thuisploeg steeds aanklampen telkens Zultse scoorde want in het slotkwartier kon het met 3-4 nog alle kanten uit. Fien Decabooter maakte dan met een vijfde treffer de klus af.

In ieder geval prijkt Zultse op de 12de plaats met één punt voorsprong op Kaart. Als Zultse binnen 14 dagen wint tegen hekkensluiter Oostende en Kaart verliest bij Anderlecht mogen de geel-groenen het behoudsfeestje bouwen in eigen stadion.

KVK Tienen boekte in de optiek van die derde plaats een knappe zege tegen vice-kampioen RSC Anderlecht. Al na vijf minuten scoorde Elke Meers de enige treffer. Anderlecht veroverde wel veldoverwicht maar Tienen opteerde voor countervoetbal. Das kopte hierbij op de Anderlechtse lat. Na de hervatting liep Sarina Herbaut dicht tegen de gelijkmaker. In hert verder verloop kon Tienen dit kleine bonus vrijwaren.

Oud-Heverlee Leuven kon op eigen veld de stunt niet herhalen van de uitwedstrijd bij Stand. Luik. De Waalse ploeg heeft nog steeds een minieme kans om die derde plaats te bemachtigen wegens één punt achterstand. Het werd overigens een gelijkopgaande eerste helft waarin Bodson toch de OHL-doelvrouw Vandehouwe op het kwartier kon verslaan. Na de hervatting deed de thuisploeg er alles aan om langszij te komen. Goris kende pech met een knal op de Waalse kruising terwijl de Luikse doelvrouw Van Houtven de gelijkmaker met brio verijdelde.

Bij Sinaai Girls had Lentezon Beerse aan de treffer van Janice Cayman twee minuten voor rust genoeg om een driepunter mee te graaien. Meteen ziet Beerse die 7de plaats opdoemen die nog in Wase handen is. Sinaai kwam in de tweede helft nadrukkelijker in beeld maar met de lange ballen wist de Beerse defensie wel raad. Slechts in blessuretijd verknoeide Sofie Piessen de kans om de thuisploeg op gelijke hoogte te brengen.

Bij WS Woluwe moest Zuid-West alle hens aan dek roepen om de zege vast te leggen. Ieder ploeg nam een helft voor zijn rekening maar op basis van de kansen won Zuid-West verdiend. Tamelijk vlot liep Zuid-West met doelpunten via Wendy Seynaeve, Christine Saelens en Thea de Blaeij. Even werd het nog bibberen voor de bezoeksters toen Christelle Brichet met twee doelpunten Woluwe weer in de wedstrijd bracht. Het eindsignaal betekende dan ook een hele opluchting voor de bezoeksters.

K. Vlimmeren Sp. moest in de heenronde op eigen veld een gelijkspel toestaan aan VCD. E. Aalst. In de terugmatch leek het erop dat opnieuw een gelijkspel in de maak was tot de ajuinen in de laatste vijf minuten hun slag sloegen. En dat kan een slechte zaak betekenen voor Vlimmeren in het licht van die zevende plaats. In de resterende twee wedstrijden wordt daarover beslist.