Het sprookje blijft duren

Tonnelier Caroline

Villarreal heeft vanavond geschiedenis geschreven door zich als debutant te plaatsen voor de halve finales van de Champions League.  De Spanjaarden haalden het in de terugwedstrijd met het kleinste verschil van Inter Milaan.  Het vroege doelpunt van vorige week in Milaan geeft dus de doorslag.  Villarreal mag zich opmaken voor een duel tegen de winnaar van het duel Arsenal-Juventus.

Bij Inter stond Figo, opnieuw fit, in de basis en ook Materazzi kreeg een plaats in de basiself.  Villarreal kon geen beroep doen op Gonzalo, terwijl Arruabarrena en Tacchinardi terugkeerden uit schorsing.  In de eerste helft viel er amper gevaar te noteren.  Villarreal zocht vrij schuchter de aanval op, zonder Inter echt onder de druk te zetten.  Inter begon nog voorzichtiger aan de partij en dat leverde aanvankelijk een tegenvallende pot voetbal op.  De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar, maar een schot van Riquelme werd afgeblokt.  Een kopbal van Jose Marí ging dan weer over het doel van Toldo.  Het was wachten tot de 37e minuut vooraleer we een eerste schot op doel kregen.  Het was Stankovic die voor dit ‘hoogtepunt’ zorgde, maar Viera werd absoluut niet in de problemen gebracht.  Aan de overkant probeerde Riquelme het nog eens vanop afstand.  Zijn schot waaide over, zodat we met een logische 0-0 mochten gaan rusten.

De tweede helft begon meteen aan een hoog tempo.  Toldo moest al snel ingrijpen op een schot van Jose Marí.  Ook op een schot van Riquelme moest de doelman attent reageren.  Het noodzakelijke doelpunt voor Villarreal bleef echter niet uit.  Arruabarrena kopte een vrije trap van Riquelme binnen en bracht zo zijn team virtueel in de halve finale.  Even later verdubbelde Forlán bijna de score, maar Toldo had een goede redding in huis.  Alhoewel Villarreal de bezoekers onder druk bleef zetten, liet een tweede doelpunt op zich wachten.  Materazzi onstnapte nog aan een rode kaart na een elleboogstoot op Sorin.  Inter slaagde er niet in doelman Viera echt aan het werk te zetten en de beste kansen bleven zelfs voor Villarreal in de slotfase.  Forlán miste echter het doelkader en Toldo schudde nog maar eens een redding uit zijn mouwen op een schot van Riquelme.  Alleen een vrije trap van Mihajlovic zorgde aan de overkant nog voor wat gevaar.  Martins probeerde ook nog een strafschop te versieren, zonder succes.  In blessuretijd kregen we toch nog een heet standje voor het doel van Viera, maar de doelman liet zich niet verschalken.  Het was dan ook aftellen voor Villarreal, dat al bij al verdiend de kwalificatie mocht vieren tegen een teleurstellend Inter.